Liberalii condamnă intenţia lui Dodon de a închide Muzeul Ocupaţiei Sovietice

Dorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă (facebook.com / Dorin Chirtoacă)

Partidul Liberal condamnă intenţiile preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, susţinând că liberalii nu vor admite închiderea Muzeului Ocupaţiei Sovietice.

Potrivit unui comunicat de presă al PL, orice încercare de a atinge Muzeul Ocupaţiei Sovietice de către Dodon şi actuala putere, va fi imediat blocată prin toate mijloacele democratice: proteste paşnice, blocarea intrarii in clădire, greva foamei etc.

Prezent la evenimentul dedicat aniversării a 20-a a Uniunii Ofiţerilor din Republica Moldova, condusă de către consilierul său Victor Gaiciuc, şeful statului a declarat că Muzeului Ocupaţiei Sovietice „trebuie închis, dacă încă nu a fost şi să facem un muzeu de istorie normal, bun, frumos, în care să se regăsească şi drapelul de luptă pe care ni l-a dăruit Şoigu, care s-a aflat aici pe 24 august, în ziua eliberării Moldovei”.

În acet context, liberalii au ţinut să puncteze că „Muzeul a fost deschis la iniţiativa Partidului Liberal în anul 2015, urmare a unui angajament avut in faţa victimelor regimului totalitar comunist de ocupaţie. În anul 2019, Rusia însăşi a recunoscut ocupaţia sovietică, publicând pactul Ribbentrop-Molotov si anexele sale secrete. De asemenea, Serghei Narişkin, seful SVR, a declarat că ocupaţia Basabiei a fost o afacere (сделка), între URSS şi Germania nazistă”.

Totodată, membrii Partidului Liberal îl acuză pe Dodon de trădare de neam şi ţară, solicitând totodată demisia acestuia şi tragerea la răspundere atât pentru fraudele comise începând cu anul 2006, cât şi pentru înaltele trădări de stat pe care le comite în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe