Alexandrescu: Deschideţi şampania! 7 km de metrou în 9 ani de zile! O "reuşită" a marilor partide PNL şi PSD

Vlad Alexandrescu, senator USR
Vlad Alexandrescu, senator USR (Epoch Times)

Fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu a reacţionat sarcastic cu privire la faptul că preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor au participat la evenimentul de deschidere a magistralei de metrou M5 (Eroilor – Drumul Taberei).

"Deschideţi şampania! 7 km de metrou în 9 ani de zile! O 'reuşită' a marilor partide care au fost la guvernare, nu doar a PNL aflat în prezent la butoane. Sper că toate să strige azi: 'Victorie'! Este cea mai scumpă lucrare de infrastructură urbană de la noi din ţară, întârziată 6 ani, grăbită doar în vreo 3 campanii electorale, apoi oprită imediat. Este prima magistrală de metrou construită după Revoluţie! A fost nevoie de 30 de ani!!! Şi încă nu este gata", a afirmat Vlad Alexandrescu.

Senatorul USR a tras atenţia că lucrările la magistrala de metrou vor continua chiar după ce va fi dată în folosinţă.

"Nu cred că e mai mult de adăugat despre această bătaie de joc la adresa cetăţeanului, mai mult decât o tragică comparaţie văzută pe internet care, dacă n-ar fi fost adevărată, ar fi fost chiar amuzantă. Ce a durat mai puţin de construit decât aceşti 7 km de metrou: Golden Gate Bridge, Tunelul Canalul Mânecii, World Trade Center, Empire State Building, Turnul Eiffel, Transfăgărăşanul, Barajul Vidraru.
Doar poate cea mai mare construcţie realizată vreodată de omenire a durat cam cât ai noştri 7 km de metrou. Este vorba de Canalul Suez, construit în secolul trecut, un sfert din el săpat de mână, fără nicio maşinărie!", a declarat Vlad Alexandrescu.