Aktual24: Ciolacu se alege cu dosar penal legat de obţinerea titlului de "luptător cu rol determinant în Revoluţia Română"

Marcel Ciolacu (Screenshot)
Andrei Popescu
30.10.2020

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au deschis dosar penal în legătură cu maniera în care preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi alte 11 persoane au obţinut titlul de “Luptător cu rol determinant în Revoluţia Română”, relatează Aktual24.ro.

Cauza a fost disjunsă dintr-un dosar care a fost deschis în urma unei plângeri adresate DNA de către revoluţionarul Marian Moroşanu Tivilic cu privire la acordarea unor titluri de “luptători” de către Secretariatul de Stat pentru revoluţionari.

Într-o adresă a DNA, cu data de 20 octombrie, în care Marian Moroşanu a fost anunţat că plângerea sa a fost clasată, procurorii instituţiei au precizat că, în urma disjungerii cauzei, a fost constituit un nou dosar penal privind modul în care Ciolacu a obţinut titlul său de “luptător”.

Ordonanţa este semnată de Mihai Prună, procuror şef adjunct secţie în cadrul DNA.

Reamintim că, în decembrie 2019, Marius Mioc, revoluţionar autentic din Timişoara, a atras atenţia asupra manierei dubioase în care Marcel Ciolacu, la acea vreme lider interimar al PSD, a devenit “luptător cu rol determinant în Revoluţia România”.

Potrivit sursei citate, Mioc a descoperit că Ciolacu a obţinut acest titlu în condiţiile în care numele şefului PSD nu apare pe lista celor care au solicitat, până la data limită de 12 mai 2015, acordarea titlului. Mai mult, doi dintre membrii comisiei care a hotărât ca Ciolacu să devină “luptător cu rol determinant în revoluţie” s-au împotrivit, pe motiv că nu au fost îndeplinite condiţiile.

Ciolacu avea 22 de ani în 1989 şi a afirmat că a început activităţile “revoluţionare” la Buzău încă din 14 decembrie 1989, cu două zile înainte ca timişorenii să iasă în stradă.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor