Agenţii Secret Service care au apelat la servicii de prostituţie aveau în camere programul lui Obama

Preşedintele american Barack Obama la conferinţa comună de presă ţinută cu omologul său columbian, Juan Manuel Santos, 15 aprilie 2012 (SAUL LOEB / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
18.04.2012

Agenţii Secret Service care ar fi adus prostituate în camerele de hotel din Cartagena (Columbia), săptămâna trecută, au avut copii ale programului preşedintelui american la ei, ceea ce aduce în discuţie şi un potenţial risc pentru securitate, a declarat un oficial pentru NBC News.

Însă preşedintele american Barack Obama a declarat că are încredere în directorul Secret Service, Mark Sullivan, care a acţionat "rapid în replică la incident".

Potrivit unor noi informaţii oferite de un senator republican citat de LA Times, "20 sau 21 femei străine au fost aduse" la hotelul Caribe din Cartagena, unde stăteau agenţi ai Secret Service şi alţi membri ai echipei de pregătire a vizitei lui Obama.

Cel puţin 11 agenţi şi ofiţeri ai Secret Service sunt investigaţi sub acuzaţia că ar fi apelat la serviciile unor prostituate la Cartagena, oraşul columbian unde a avut loc, la sfârşitul săptămânii trecute, Summitul Americilor, la care a participat şi Barack Obama.

Agenţii Secret Service ar fi apelat la prostituate înainte de sosirea preşedintelui SUA la Cartagena. Secret Service a anunţat că agenţii suspectaţi au fost trimişi imediat în SUA şi au fost suspendaţi temporar. De asemenea, 10 militari prezenţi la Cartagena - cinci soldaţi, doi puşcaşi marini, doi membri ai marinei şi un membru al aviaţiei - sunt cercetaţi pentru ”comportament inadecvat”.

Ancheta ar putea fi extinsă pentru a viza şi alţi militari cazaţi în acelaşi hotel.

Duminică, Obama a cerut o investigaţie ”amănunţită” şi ”riguroasă” în acest dosar. Mă aştept ca investigaţia să fie amănunţită şi riguroasă. Dacă se dovedeşte că acuzaţiile care s-au făcut în presă sunt adevărate, normal că voi fi furios", a adăugat el.

"Reprezentăm poporul american şi când mergem în altă ţară mă aştept să ne comportăm la cele mai înalte standarde. Evident, cele relatate nu corespund acestor standarde”, a precizat liderul de la Casa Albă.

Niciunul dintre agenţii şi ofiţerii investigaţi nu se ocupau direct de protecţia preşedintelui. De altfel, Obama nu a stat la acelaşi hotel în timpul summitului.

Ronald Kessler, fost reporter al Washington Post, autor al unei cărţi despre Secret Service, a calificat incidentul drept ”cel mai mare scandal din istoria Secret Service”.

Apelarea la serviciile prostituatelor este considerată o încălcare a codului de conduită a agenţilor Secret Service.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor