Adevărata izolare a României abia a început - Fabius şi-a anulat vizita la Bucureşti, spune Baconschi

Teodor Baconschi (Epoch Times România)
Epoch Times România
24.08.2012

Teodor Baconschi critică pe blog instabilitatea politică din ultimul timp, din cauza căreia România a avut 4 miniştri de externe în 2012 şi a început să fie izolată pe plan internaţional, o dovadă fiind şi faptul că Laurent Fabius, ministrul francez de externe, şi-a anulat vizita la Bucureşti.

”În 2012 – şi suntem de abia în august – România a avut patru miniştri de externe. Am spart orice normă în materie de instabilitate politică. Derapajele grave de la standardele democraţiei funcţionale ne-au singularizat negativ în lumea euro-atlantică unde ne făcusem loc atât de greu. Niciun şef de stat, de guvern sau de diplomaţie occidentală nu a mai venit la Bucureşti în ultimele luni. Am primit în schimb, de la Bruxelles, Londra, Berlin sau Washington admonestări de o maximă severitate, avertismente, cartonaşe roşii. Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul Europei, Comisia de la Veneţia s-au pronunţat în termeni foarte critici asupra cavalcadei de abuzuri prin care USL a încercat să confişte, în folos partizan, instituţiile statului de drept”, scrie fostul ministru de externe, acuzând USL de ”seceta diplomatică” prin care este suspendată ”capacitatea României de a-şi fructifica avantajele naţionale, regionale şi comunitare”.

”Liderii actuali ai USL au atacat grosolan mari puteri prietene – precum Germania sau SUA – şi au prezentat reacţiile lor drept ingerinţe nepermise în 'treburile noastre interne'. După ce susţinuse, din opoziţie, că Traian Băsescu e izolat internaţional, USL a încercat să prezinte reacţiile Occidentului faţă de situaţia pe care a generat-o de când a preluat puterea doar ca pe o formă de solidarizare a PPE cu PDL”, notează Baconschi, care se întreabă de ce tocmai şi-a anulat vizita la Bucureşti socialistul Laurent Fabius, ministrul francez de externe.

”Adevărata izolare internaţională a României abia a început. Ea este opera USL, însă factura va fi plătită de toţi românii, indiferent de ce sau dacă au votat la referendumul din 29 iulie”, conchide fostul ministru de externe.

Ministrul de externe francez, Laurent Fabius, a fost invitat la reuniunea anuală a diplomaţiei, care va avea loc între 2 şi 3 septembrie. Fostul ministru de externe Andrei Marga declara, la 23 iulie, că Fabius a confirmat participarea la reuniune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor