Acuzat de contrabandă, uns şef la Vămi de Grindeanu [surse]

Guvernul Grindeanu este la un pas să gireze numirea unui fost demnitar, acuzat în trecut de contrabandă, la şefia Vămilor.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Sorin Grindeanu urmează să numească şef la Autoritatea Naţională a Vămilor o persoană acuzată în trecut de contrabandă şi evaziune fiscală, relatează România Liberă, care citează surse din ANAF.

Actualul şef al Vămilor, Dorel Fronea, tocmai ce a găzduit la Palatul Parlamentului o conferinţă internaţională pentru combaterea contrabandei, la care au participat şefii Vămilor din Republica Moldova, Bulgaria, şi adjuncţii din Serbia, Ucraina, Ungaria.

Deşi l-a felicitat public în cadrul evenimentului pentru rezultatele Operaţiunii Scut, încununată cu descoperirea unui container cu 14 milioane de ţigări în Portul Constanţa, şeful ANAF, Bogdan Stan, l-a anunţat ulterior pe Fronea că luni va fi înlocuit de Lucian Cotizo.

Este vorba despre fostul şef al Direcţiei Pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bucureşti, Lucian Cotizo, care a fost reţinut în 2011 de procurorii DNA, alături de alte 28 de persoane, într-un dosar care vizează acuzaţii de contrabandă şi evaziune fiscală în Portul Constanţa Sud Agigea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne