“Act de război”. Phenianul respinge noile sancţiuni ale Consiliului de Securitate al ONU

Coreea de Nord a respins noile sancţiuni ale Consiliului de Securitate al ONU, considerându-le un “act de război”, a afirmat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe.
Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un.
Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un. (Getty Images)

“Definim această ‘rezoluţie privind sancţiunile’ concepută de SUA şi susţinătorii săi ca fiind o gravă încălcare a suveranităţii Republicii noastre, un act de război care încalcă pacea şi stabilitatea în Peninsula Coreeană şi în regiune şi respingem în mod categoric rezoluţia”, a adăugat purtătorul de cuvânt într-o declaraţie publicată de agenţia nord-coreeană de ştiri KCNA.

Armele nucleare nord-coreene sunt pentru autoapărare şi descurajare împotriva ameninţărilor nucleare şi a şantajului americanilor, se mai precizează în declaraţie.

“Ne vom întări şi mai mult echipamentele nucleare de autoapărare şi descurajare, menite să elimine la nivel fundamental ameninţările nucleare americane, şantajul şi mişcările ostile, stabilind un echilibru practic de forţă cu SUA”, se arată în declaraţie.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat vineri, în unanimitate, o rezoluţie privind intensificarea sancţiunilor împotriva Coreei de Nord ca urmare a lansării unei rachete balistice în 29 noiembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe