Accident aviatic în Taiwan: Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa



Zborul GE235 cu 58 de oameni la bord s-a prăbuşit miercuri în raul Keelung din nordul Taiwanului.
Zborul GE235 cu 58 de oameni la bord s-a prăbuşit miercuri în raul Keelung din nordul Taiwanului. (Captură Foto)

Cel puţin 12 persoane au fost ucise miercuri după ce un avion de pasageri al companiei TransAsia, cu 58 de oameni la bord, s-a prăbuşit în râul Keelung din nordul Taiwanului. O înregistrare video cu accidentul arată cum avionul loveşte uşor o autostrada înainte să plonjeze în râu.

Oficialii taiwanezi au declarat că avionul, ATR 72-600, s-a prăbuşit la scurt timp după decolare.

Zborul GE235 avea la bord 5 membri ai echipajului şi 53 de pasageri, incluzând 31 de turişti din China continentală, conform unui raport Reuters.

Autoritatea Taiwaneză pentru Aviaţie Civilă a declarat într-o conferinţă de presă că au fost confirmate 12 decese, 16 răniţi şi 30 de persoane date dispărute. Acest raport se poate schimba pe măsură ce echipele de salvare îşi continuă operaţiunile la faţa locului.

Imaginile video capturate cu ajutorul unei camere de bord arată cum avionul, în timp ce se prăbuşeşte, atinge cu una dintre aripi marginea unei autostrăzi precum şi acoperişul unei maşini aflate în mişcare. Burta avionului este vizibilă foarte clar în timp ce avionul se răsuceşte brusc, evitând la limită o prăbuşire direct peste autostradă.

Din fericire, dacă se poate spune aşa, avionul s-a prăbuşit în râul de lângă autostradă – probabil motivul pentru care au existat supravieţuitori. Imaginile televizate au arătat cum câţiva pasageri cu veste de salvare se îndepărtau de locul prăbuşirii avionului.

Avionul ATR 72-600 efectua un zbor intern spre arhipelagul Kinmen, din strâmtoarea Taiwanului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe