A şaptea şedinţă în dosarul lui Şor. Instanţa a dispus efectuarea expertizei financiar-contabile

Ilan Şor (R. Moldova)
Ilan Şor (R. Moldova) (facebook.com)

Din februarie, de când dosarul primarului de Orhei, Ilan Şor, fostul şef al Băncii de Economii, învinuit de escrocherie şi spălare de bani, a fost strămutat de la Curtea de Apel Chişinău la cea din oraşul Cahul, la decizia Curţii Supreme de Justiţie, abia miercuri, 19 septembrie a avut loc o şedinţă de judecată, după şase amânate.

La cea de-a şaptea şedinţă de judecată în cazul lui Şor, instanţa a acceptat cererea avocaţilor acestuia şi a dispus printr-o încheiere efectuarea expertizei financiar - contabile solicitate anterior.

Potrivit UNIMEDIA, în faţa Curţii de Apel Cahul s-au adunat câteva sute de oameni care protestează susţinându-l pe primarul de Orhei şi scandează „Vrem justiţie adevărată, nu una selectivă”, „Ilan, noi suntem cu tine”, „Noi vom câştiga”, „Ilan, adevărul e cu noi”.

Prezent la şedinţa de judecată, Şor le-a promis celor prezenţi că după modelul oraşului Orhei, va schimba atât oraşul Cahul, cât şi întreaga ţară.

„Ilan Şor nu a venit în politică să fure, ca alţii. El are tot de ce are nevoie, el se gândeşte la oameni”, a afirmat un bătrân prezent la manifestaţie.

„Să-i dea pace omului să muncească. Vrem o justiţie corectă”, a solicitat o doamnă în faţa Curţii de Apel Cahul.

Amintim că preşedintele Curţii de Apel Chişinău, Ion Pleşca, a declarat în februarie că strămutarea cauzei penale a primarului de Orhei la o altă instanţă ar fi fost necesară pentru a nu trezi suspiciuni de parţialitate, având în vedere că avocatul lui Ilan Şor este soţul şefei secretariatului Curţii de Apel Chişinău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe