Maia Sandu, către primari: Există şanse pentru o viaţă mai bună în R. Moldova. Să fim solidari şi să avem curaj

Maia Sandu, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate
Maia Sandu, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (Epoch Times România)

Preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, s-a adresat recent tuturor preşedinţilor consiliilor raionale şi primarilor care au semnat în vara acestui an o scrisoare către instituţiile Uniunii Europene prin intermediul căreia şi-au exprimat dezamăgirea faţă de rezoluţia Parlamentului European de amânare a ajutorului financiar pentru Republica Moldova.

Politiciana a ţinut să specifice că înţelege prin ce trec toţi cei care au semnat „din cauza regimului”. Comunicând cu foarte mulţi dintre primarii de pe întreg teritoriul ţării, Maia Sandu a menţionat că este la curent că majoritatea sunt supuşi unor presiuni fără margini, şantajului cu oprirea finanţării primăriilor, cu ameninţarea concedierii rudelor, cu dosare active sau în aşteptare, cu intimidări zilnice.

Mai mult decât atât, aceasta a specificat că ştie şi ce le spun aceşti primari oamenilor din comunităţile pe care le reprezintă, motiv pentru care a şi ales să trimită scrisori personale, nu publice, fiecărui primar în parte.

„Am primit răspunsuri de la primari care ne-au spus că împărtăşesc aceleaşi valori, dar că au fost forţaţi să semneze scrisoarea PD către instituţiile europene, şi de la alţii care au scris că nu sunt la curent cu textul scrisorii, că au semnat doar pentru solicitarea sprijinului financiar de la UE. Speriat de comunicarea noastră cu primarii, PD-ul a mai ticluit o scrisoare în care laudă regimul şi acuză opoziţia de viaţa tot mai grea a cetăţenilor, doar că de data asta a reuşit să forţeze numai câteva zeci de primari să semneze”, se arată într-o postare a liderului PAS pe pagina sa de socializare.

Oricât de multe minciuni ar spune regimul, politiciana a ţinut să clarifice un lucru: „dacă ar fi adevărat că aş avea această putere "magică" asupra Uniunii Europene, nu aş sta pe gânduri să vă ofer autonomie financiară cu bani şi proiecte de infrastructură europene. Însă atât eu, cât şi dvs. cunoaşteţi că nimeni nu deţine astfel de puteri. Ele sunt rodul minţii bolnave de putere a unui om care sugrumă această ţară”.

Totodată, în contextul alegerilor parlamentare care se apropie, Sandu a ţinut să amintească cetăţenilor că există totuşi şanse de a transforma în realitate dorinţa de a duce o viaţă mai bună în Republica Moldova.

„Puterea noastră constă în unitate şi curaj. Dacă ne unim eforturile, vom aduce ţara pe calea valorilor europene şi, împreună, vom construi o autonomie reală – cu bani şi garanţii, aşa încât primarii să nu mai fie la cheremul partidului de la guvernare, oricare ar fi acesta. (...) Acum, aveţi angajamentul nostru – vom avea o administraţie publică europeană, independentă şi protejată de şantajul politic, cu resurse suficiente pentru a dezvolta comunităţile. ACUM trebuie să fim uniţi de o viziune comună. Să fim solidari şi să avem curaj!”, se mai arată în adresarea Maiei Sandu către primarii moldoveni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe