Natalia Morari: Jurnaliştii TV8, indezirabili la sediul Partidului Democrat

(Captură Foto)

Reporterul postului de televiziune TV8, Sergiu Niculiţă, din nou nu a avut acces, marţi, la briefing-ul organizat de Partidul Democrat. „Se pare că după ce şapte cetăţeni turci au fost declaraţi indezirabili şi expulzaţi din Republica Moldova, indezirabili au fost declaraţi şi jurnaliştii postului de televiziune TV8”, a specificat jurnalista Natalia Morari.

Ajunsă la sediul Partidului Democrat şi încercând să intre, cineva din pază s-a adresat către echipa TV8: „De la TV8 nu aveţi acces. Ne cerem scuze”, invitându-i să părăsească încăperea.

„Aşadar, cheia magnetică a reporterului nostru Sergiu Niculiţă şi a cameramanului au fost dezactivate. Pur şi simplu nu mai avem acces în sediul Partidului Democrat”, a adăugat Morari.

În semn de solidaritate cu colegii din presă, jurnalista de la Agora.md i-a adresat premierului Pavel Filip o întrebare în acest sens, la care acesta din urmă a ţinut să sublinieze că este prim-ministrul Republicii Moldova şi că nu lui ar trebui să i se adreseze astfel de întrebări.

„Dacă nu cunoaşteţi, numele meu este Pavel Filip şi eu sunt prim-ministrul Republicii Moldova. Dacă este vorba de conferinţele de presă de la Partidul Democrat vă rog să vorbiţi cu cei care reprezintă nemijlocit acest lucru, este un purtător de cuvânt şi cred că sunt oameni care îşi fac meseria.

Dar dacă vreţi punctul meu de vedere, consider că evenimentele trebuie relatate obiectiv. Eu am văzut mai puţină obiectivitate la aceste posturi de televiziune”, a menţionat premierul Filip, nefiind clar de ce a făcut referire la mai multe posturi de televiziune, odată ce este vorba doar despre TV8.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe