A. Năstase, despre lipsa preşedintelui de la Ziua Marinei: În mod evident este vorba de o teamă pe care el o resimte

Epoch Times România
21.08.2011

Preşedintele Consiliului Naţional (CN) al PSD, Adrian Năstase, consideră că neparticiparea preşedintelui Traian Băsescu de la "Ziua Marinei" reprezintă "o sfidare pentru manifestarea respectivă" şi că, în mod evident, "este vorba de o teamă pe care şeful statului o resimte".

"Trebuie să facem o analiză foarte rece - nu s-a dus şi asta reprezintă o sfidare pentru manifestarea respectivă el fiind în zonă, pentru că nu era plecat în străinătate, nu era în America, nu era în China. Doi, în mod evident, este vorba despre o teamă pe care el o resimte, iar faptul că nu mai are curaj să iasă în mulţime este un lucru care ne arată că este nevoie de o schimbare pentru a pune în acord starea de spirit a oamenilor cu liderii săi", a declarat vineri seara, la Antena 3, Adrian Năstase.

Potrivit preşedintelui CN al PSD, şeful statului nu merge la astfel de manifestări "ca să i se asigure o distracţie", ci pentru că are nişte obligaţii ca preşedinte al unui stat.

"S-ar putea ca data viitoare, mergând pe acelaşi raţionament, să nu mai participe la Ziua Naţională. Ideea că a mai fost acolo, că ştie protocolul, că ştie cum se vor derula lucrurile....acum s-ar putea să dea motivul acesta. Şi eu cred că este foarte grav că, până la urmă, şeful statului nu merge acolo ca să i se asigure o anumită distracţie (...) să îi organizeze ministru Apărării sau nu ştiu cine competiţii cu bărcuţe din hârtie cu flota. (...) Sigur, dacă îşi dă demisia, el poate după aceea să-şi organizeze evenimentele de familie mult mai simplu", a mai spus Năstase.

În altă ordine de idei, referindu-se la afirmaţiile şefului statului privind crearea "Statelor Unite ale Europei", Adrian Năstase a precizat că, din punctul său de vedere, acest proiect "nu este pentru Statele Unite ale Europei, ci pentru statele dezunite ale Europei", pentru că se vor uni, eventual, doar 17 state. "Iar noi suntem în afara Statelor Unite ale Europei", a mai spus Adrian Năstase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor