A fost sau nu în sufrageria lui Oprea? Ce răspunde şefa DNA

Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi (Epoch Times România)

A fost sau nu a fost, în noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009, la celebra întâlnire din sufrageria generalului Gabriel Oprea? Asta au întrebat-o jurnaliştii de la Vice.com pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Nu mi-am petrecut vacanţele cu politicieni, n-am fost la cafele. Sunt situaţii în care, prin activitatea mea de reprezentare a instituţiei, a trebuit să intru în contact cu politicieni, la diverse întâlniri - inclusiv la întâlniri private unde eram invitată în calitatea mea de procuror general. Deci nu am avut relaţii personale, repet, să merg în vacanţe, să petrec timpul liber. Ci, inerent, în activitatea de reprezentare a unei instituţii, poţi să participi la evenimente private sau la evenimente publice. În rest, toate aceste acuzaţii care vin de la inculpaţi, eu n-o să le comentez", a fost răspunsul şefei DNA.

Întrebată de ce nu dă curs invitaţiei celebrei Comisii parlamentare de anchetă privind alegerile din 2009, Kovesi a replicat:

"Nu mă duc pentru că respect legea şi respect statutul de magistrat, care spune că procurorii în România sunt independenţi. Dacă cineva consideră că eu am încălcat legea, că am încălcat codul deontologic, poate sesiza CSM sau poate să facă plângere, aşa cum s-a întâmplat de altfel şi în alte situaţii, când am fost reclamată. Raportat la acea comisie am primit o invitaţie de a mă prezenta, am studiat obiectul comisiei de anchetă şi am dat un răspuns în care am spus că nu deţin şi nu cunosc nicio informaţie legată de obiectul acelei anchete pe care o fac".

Interviul a fost realizat în cadrul proiectului anticorupţie Once Upon a Time in Romania, proiect al organizaţiei Iniţiativa România, în parteneriat cu Fundaţia Friedrich Naumann pentru Libertate, Ambasada Canadei în România şi revista VICE România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne