Năsui: Creşterea deficitului e de 3.122 de milioane, cadoul pe care Guvernul PSD îl lasă generaţiilor viitoare

Guvernul a operat o redistribuţie o masivă de resurse din economia privată înspre stat, a atras atenţia deputatul Claudiu Năsui.
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Ministerul Finanţelor a publicat execuţia bugetară pe primele nouă luni ale anului 2017. Cifrele arată faptul că Guvernul PSD a operat cea mai puternică redistribuţie de resurse din economia privată înspre stat făcută de la Revoluţie până acum, a tras un semnal de alarmă vineri, pe pagina sa de socializare, deputatul USR Claudiu Năsui.

"Cheltuielile de personal au înregistrat o creştere de 21.6% ( 8.985 milioane lei). Cei care au avut cel mai mult de câştigat sunt cei din bazinul electoral al PSD, mai precis cei din administraţia publică locală unde creşterile salariale au fost de 32%. A doua cea mai mare creştere înregistrată este cea cu asistenţa socială, alt bazin electoral al PSD. Acestea au crescut cu 11.7% faţă de anul trecut ( 7.064 milioane lei). Aici regăsim şi pensiile care au crescut anul acesta ca urmare a creşterii punctului de pensie la începutul anului", a declarat Năsui.

De unde bani pentru toate acestea?

"În primul rând din economie. Pe lângă creşterea economică, Guvernul a tot băgat mâna în buzunarul românilor în mai multe reprize anul acesta. Deşi domnul Dragnea şi cei doi prim-miniştri PSD ne-au tot spus că nu vor creşte taxele, nu s-au ţinut de cuvânt. Astfel, au eliminat plafonarea bazei de calcul a contribuţiilor, au început să impoziteze munca part-time la nivelul muncii cu normă întreagă la un salariu minim, au crescut accizele la carburanţi cu 20%. Toate acestea, combinate cu creşterea economică au dus la încasări fiscale cu 7,846 milioane de lei mai mari decât anul trecut", a explicat Năsui.

În al doilea rând, deputatul a atras atenţia că investiţiile publice au fost tăiate cu 30.1% (-5.200 milioane lei).

"Având în vedere ce performanţe a avut statul român în termeni de investiţii: autostrăzi pe hârtie, munţi de studii de fezabilitate, autostrăzi care se surpă, Curtea de Conturi care ne-a arătat că se fură ca din codru din aceste investiţii, etc. o să spuneţi că nu e o mare tragedie. Cu toate acestea din moment ce statul preia din economie atâtea resurse nu mai bine foloseşte resursele acelea pentru a construi ceva infrastructură de care să beneficiem cu toţii?", a punctat Năsui.

În acelaşi timp, politicianul a remarcat că decapitalizarea companiilor de stat prin dividendele pe care au fost forţate să le plătească a adus şi ea un plus în termeni de venituri nefiscale.

"Şi, în final, restul este datorie. Creşterea deficitului este de 3.122 milioane lei, bani pe care statul român nu-i are şi pe care va trebui să-i împrumute. Cadoul pe care Guvernul PSD îl lasă generaţiilor viitoare. Îndrăzneşte să crezi în programul PSD", a conchis Năsui.

Execuţia bugetară
Execuţia bugetară (Claudiu Năsui)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne