A fost făcută prima transmisie între două creiere (Video)

A screenshot of YouTube shows researchers Rajesh Rao and Andrea Stocco as they do a "mind meld" experiment.
A screenshot of YouTube shows researchers Rajesh Rao and Andrea Stocco as they do a "mind meld" experiment.

În Seattle a avut loc primul “transfer de comandă cerebrală” între doi oameni, permiţând unui cercetător să trimită semnale prin Internet pentru a controla mişcarea mâinii unei alte persoane, după cum afirmă oamenii de ştiinţă.

Cercetătorul Rajesh Rao a trimis un semnal cerebral lui Andrea Stocco, care era de cealaltă parte a campusului, cauzând ca degetul lui Stocco să se mişte pe tastatură. Cei doi au desfăşurat experimentul la Universitatea Washington în Seattle, conform site-ului facultăţii

“Internetul a fost un mod de a conecta computere, acum poate fi un mod de a conecta creiere”, a spus Stocco. “Vrem să preluăm cunoştinţele unui creier şi să le transmitem direct de la creier la creier”.

Cei doi cred că a fost primul “transfer de comandă cerebrală” dintre oameni. Experimente similare au fost făcute anterior între oameni şi şoareci.

“Pe 12 August, Rao a stat în laboratorul său purtând o cască cu electrozi legaţi la un electroencefalograf, care citeşte activitatea electrică din creier. Stocco se afla în laboratorul său de peste campus purtând o cască pentru înot marcată cu puncte de stimulare pentru bobina de stimulare magnetică transcranială, care a fost plasată direct pe partea stângă a cortexului, care controlează mişcarea mâinii”, a spus site-ul universităţii.

În experiment, Rao a imaginat că joacă un joc video. Când trebuia să tragă cu puşca în joc, s-a gândit să-şi mişte mâna dreaptă pentru a îndeplini acest lucru, dar fără să o mişte fizic de fapt. De cealaltă parte a campusului, Stocco, având dopuri în urechi pentru anularea zgomotului, şi-a mişcat involuntar mâna.

“A fost interesant şi straniu totodată să privesc cum o acţiune imaginată din creierul meu a fost tradusă în acţiune propriu-zisă de către un alt creier”, a spus Rao. “Asta a fost un fel de mişcare a informaţiei într-un singur sens, de la creierul meu către al său. Pasul următor este să avem o conversaţie mai echitabilă, direct între cele două creiere”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură