880 de milioane de dolari au fost acordaţi Republicii Moldova, timp de 20 de ani, de către Banca Mondială

(photos.com)
Epoch Times
09.03.2012

2012 este un an jubiliar pentru relaţiile dintre Republici Moldova şi Banca Mondială – pe data de 12 august se vor împlini 20 de ani de la aderarea Moldovei la această prestigioasă instituţie internaţională. De atunci şi până în prezent, Moldova a beneficiat de asistenţă din partea BM în valoare totală de 880 milioane dolari SUA, scrie tribuna.md

Potrivit lui Vlad Filat, premierul R. Moldova, Banca Mondială este unul din principalii parteneri de dezvoltare ai ţării noastre şi la momentul actual se derulează 11 proiecte în valoare de 281 de milioane de dolari, finanţate de către Banca Mondială.

În acelaşi timp, Philippe Le Houérou, vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru regiunea Europa şi Asia Centrală, a apreciat reformele implementate de Moldova până în prezent şi a menţionat că, datorită lor, a fost posibilă acea creştere economică înregistrată de Moldova deja doi ani la rând, precizând, că prima rundă de reforme a dus la creşterea economică de 7% în 2010 şi 6% în 2011, dar totuşi, R. Moldova are, în continuare, o mare nevoie de reforme.

"Republica Moldova continuă să aibă o mare necesitate de reforme cuprinzătoare, iar BM se angajează să ajute ţara să pună bazele unei creşteri economice durabile şi echitabile.", a declarat Philippe Le Houérou.

Totodată Philippe Le Houérou a menţionat că "20 de ani e o vârstă minunată. Trebuie să continuăm să lucrăm încă 20 de ani pentru a susţine proiectele din domeniile educaţie, asistenţă socială, e-guvernare, sănătate, energie, agricultură şi altele".

Deşi Moldova se confruntă cu aceleaşi provocări ca şi restul ţărilor din regiune, Banca Mondială este gata să o susţină şi în continuare în realizarea obiectivelor stabilite.

Vicepreşedintele BM şi-a exprimat certitudinea că, dacă Moldova va urma calea aleasă, va ajunge să fie o ţară cu un înalt nivel de trai.

Precizăm că cooperarea RM cu Banca Mondială vizează cele mai importante domenii de activitate, cum ar fi: dezvoltarea serviciilor de sănătate şi asistenţă socială, investiţiile în agricultură, energie, construcţia drumurilor, educaţia de calitate, gestionarea finanţelor publice, reformarea administraţiei publice etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor