70 la sută din Veneţia a fost inundată

Jack Phillips
13.11.2012

Oraşul italian Veneţia a fost inundat din cauza ploilor abundente.

Cel puţin 70 la sută din oraşul plutitor s-a aflat duminică sub apă, nivelul apei în oraş situându-se pe al şaselea loc din anul 1872, potrivit agenţiei italiene de presă ANSA.

Fotografii din media au arătat oamenii mergând pe poduri în locurile în care pasarelele erau inundate. Localnicii purtau cizme de ploaie şi pungi de plastic pentru a se feri de apă.

Unii turişti au înotat în Piaţa istorică San Marco după ce a fost inundată, a raportat Mirror. Majoritatea locuitorilor au fugit din oraş spre partea continentală a Italiei.

Veneţienii s-au plâns de prognoza meteo a oraşului, care a estimat că inundaţiile nu vor fi aşa de grave cum au fost. Alessandro Maggioni, evaluatorul lucrărilor publice din Veneţia, a declarat că vremea este "neobişnuită şi imprevizibilă", potrivit Mirror.

"Semnalul de alarmă pe care l-am emis vinerea trecută încă este în vigoare: ploile abundente înregistrate în ultimele câteva ore confirmă îngrijorările şi sunt în conformitate cu previziunile noastre", a declarat consilierul pentru protecţia civilă din Veneţia, Daniele Stival, a raportat Daily Telegraph.

Guvernul italian are programat să pună în aplicare un sistem de baraj de înaltă tehnologie până în 2016, pentru a face faţă inundaţiilor viitoare.

Şi Toscana a fost afectată de vremea care a inundat Veneţia. Aproximativ 200 de persoane au fost nevoite să fie evacuate din casele lor, a raportat Mirror.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor