Patru locuri de vizitat în Maroc

Locuri interesante de vizitat în timpul vacanţei dvs. de neuitat în Maroc, unde veţi putea admira cultura şi istoria locului, farmecul medieval, dar şi dunele de nisip şi amestecul de modernism şi Ev Mediu.
Peisaj din Maroc
Peisaj din Maroc (Smithore, iStock)

Marocul este un loc de preferat pentru persoanele care sunt în căutarea unei vacanţe minunate, care să nu coste o avere. Ţara este ideală pentru persoanele iubitoare de aventură, căci companiile care oferă diverse activităţi sportive sunt destul de populare în zonă. Clima mediteraneană este unul dintre motivele principale pentru care cei care iubesc sporturile acvatice planifică să-şi petreacă o parte din timpul lor de vacanţă în Maroc. Există multe locuri interesante de vizitat aici şi este bine să ştiţi care sunt cele mai bune locuri de vizitat în timpul călătoriei marocane.

1. Fez - Cel mai complet oraş medieval al lumii arabe

Fez sau Fes are un farmec greu de negat, şi dacă sunteţi interesat de istorie şi societatea medievală, ar trebui să faceţi din acest oraş unul dintre popasurile călătoriei dvs. Oraşul a fost capitala Marocului pentru aproape patru secole şi cuprinde cartierul evreiesc, Mellah, mormintele Merenid, şi, desigur, Palatul Regal. Una dintre cele mai mari atracţii ale oraşului este amestecul de modernism şi Ev Mediu al acestuia. Dar trebuie să vă pregătiţi, deoarece în Fes El Bali, oraşul medină ieşit din comun, merită să investiţi câteva zile în care să-l străbateţi pe jos.

2. Essaouira - destinaţia preferată pentru călători independenţi

Marocul poate primi o mulţime de vizitatori care sunt interesaţi de cultura şi istoria locului, dar sunt incontestabile activităţile în aer liber care atrag numeroşi vizitatori, mai ales cei care sunt nerăbdători să aibă parte de o vacanţă de neuitat. Essaouira este unul dintre cele mai bune locuri pentru a scăpa de zgomotul şi căldura din centrul oraşului. Există multe lucruri pe care le puteţi vedea în acest oraş antic fortificat. Condiţiile de navigaţie atlantice fac acest oraş perfect pentru o serie de sporturi de apă, inclusiv surfing, windsurfing şi kitesurfing care sunt unele dintre cele mai bune activităţi de practicat atunci când vă aflaţi aici.

3. Merzouga - Sahara marocană

Acesta este de fapt un oraş pustiu, care deserveşte destul de bine cerinţele celor care au în vedere vizitarea dunelor de nisip în timpul unei călătorii în Maroc. Cele mai mari dune de nisip din ţară, Erg Chebbi, se află în apropiere de acest oraş, iar de aici puteţi experimenta o călătorie pe cămile în deşert. Acest loc vă oferă posibilitatea de a trăi ca nomazii arabi cunoscuţi sub numele de beduini. Chiar dacă nu aveţi un buget foarte mare la dispoziţie, veţi putea să petreceţi un timp plăcut în deşert deoarece există tot felul de pachete turistice, în funcţie de posibilităţile financiare ale călătorului. Peisajul din jurul oraşului este similar cu cel al Saharei şi nu veţi fi dezamăgit de aventura în deşert.

4. Dakhla - Paradisul sporturilor de apă

Această peninsulă se află la doar o mie de kilometri de Essaouira şi are o lagună foarte mare căci oraşul se întinde până în Oceanul Atlantic. Datorită localizării sale, Dakhla este un loc minunat pentru persoanele care iubesc surfingul, în special kitesurfing. De fapt, acesta a fost numit "un paradis" pentru cei care iubesc acest sport de apă. Datorită lagunei de nisip imense, condiţiile din zonă sunt ideale pentru sporturi de apă în orice moment al anului. Apele sunt, de asemenea, liniştite, iar zona este destul de mare, ceea ce face posibil ca numeroşi turişti să se bucure de diversele activităţi acvatice.

Acest articol a fost scris de Alex Pierce şi publicat iniţial pe www.etravelblog.com. Citeşte articolul original aici.

Opiniile exprimate în acest articol sunt opiniile autorului (autorilor) şi nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Epoch Times.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură