Cum să găsiţi bilete de avion ieftine

Cum să găseşti bilete de avion ieftine
Cum să găseşti bilete de avion ieftine (Facebook)

V-aţi întrebat probabil cum fac unii de călătoresc aşa de mult. Aţi vrea să ştiţi cum să găsiţi bilete ieftine de avion ca să puteţi pleca în vacanţă mai des.

Pentru a cumpăra bilete mai ieftine de avion trebuie să aveţi grijă de perioadă, de locaţie, de firmă de transport şi de multe altele. În primul rând trebuie să ştiţi că dacă vrei să beneficiezi de o super-ofertă de zbor trebuie să fiţi flexibil în privinţa datelor de plecare/sosire. Adică să vă rezervaţi întâi zborul în funcţie de cea mai bună ofertă şi abia apoi să vă faceţi cererea de concediu. Iar dacă vreţi un city-break, ar fi bine să plecaţi de marţi până joi şi nu de vineri până duminică, odată cu toţi ceilalţi oameni de pe planetă. La fel putem spune că preţurile la biletele de avion variază nu numai în funcţie de zilele săptămânii, ci şi de lunile anului, de sărbători şi de sezon. Astfel, cu siguranţă cele mai scumpe bilete sunt de Crăciun, în august sau de Valentine's Day, dar şi în weekend-uri sau în cazul sărbătorilor/ evenimentelor speciale din ţara în care veţi călători.

1. Cum să găsiţi bilete de avion ieftine? Companii low-cost vs. companii de linie

În România cele mai ieftine bilete găseşti la WizzAir, MyAir, Sky Europe, Blue Air, Vueling, Aer Lingus, Airasia, Wind Jet şi multe alte companii oferă bilete ieftine pentru multe destinaţii superbe din lumea întreagă. Diferenţa se realizează în funcţie de locaţiile unde doriţi să zburaţi. Fiecare dintre ele au diferite rute unde sunt lideri la preţuri mici. Necesită doar un research pentru a putea obţine preţul cel mai mic.

Este drept că nu găsim companiile low-cost foarte luxoase: spaţiul este mic, nu se serveşte mâncare, se plătesc taxe suplimentare. Însă, trebuie să fim conştienţi de faptul că primim exact serviciile pentru care plătim. Dacă vreţi să zburaţi ieftin nu vă puteţi aştepta să aveţi parte de o călătorie ultra luxoasă, nu? Iar dacă zborul este spre destinaţii apropiate - în Italia, Spania, Franţa sau Austria - nu este neapărat nevoie (pentru 2-3 ore de zbor) de un confort sporit, de mâncare sau băutură. Şi nici bagajul pentru un city break nu trebuie să vă "încurce".

Companiile de linie au preţuri mai mari, acest lucru este ştiut de toată lumea. Ele oferă mâncare la bord, un confort sporit şi nu plătiţi taxe suplimentare pentru bagaje. Sunt variante avantajoase dacă veţi călători spre destinaţii îndepărtate, însă va trebui să alegeţi cu atenţie şi să urmăriţi şi în acest caz cele mai bune oferte.

Atât companiile low-cost, cât şi cele de linie, au perioade de promoţii extraordinare. Trebuie să acţionaţi pe loc, atunci când găsiţi oferte despre aceste promoţii, să fiţi pregătit (cel puţin financiar), inventiv şi open-mind

2. Cum să găsiţi bilete de avion ieftine? Fiţi flexibil cu destinaţiile de vacanţă!

Dacă nu aveţi în minte o destinaţie preferată şi vreţi doar să călătoriţi mult şi ieftin, atunci ar trebui să alegeţi cea mai bună destinaţie care vă oferă un preţ scăzut pentru zbor. Destinaţia aleasă vă poate oferi cele mai frumoase clipe datorită oamenilor şi experienţelor noi, inedite.

Celebrul site Kayak are un instrument extrem de bun, numit Explore Tool, unde trebuie să introduceţi aeroportul de pe care plecaţi (şi luna călătoriei) şi, în funcţie de acestea, se vor genera cele mai ieftine bilete de avion pentru un şir de destinaţii.

3. Cum să găsiţi bilete de avion ieftine? Early booking – marele secret al călătorilor cu bilete ieftine de avion

Cumpărarea din timp a biletelor de avion este cel mai mare secret al călătorilor. Lucrurile sunt atât de simple. Indiferent de companie, destinaţie sau escale, planificarea călătoriei cu câteva luni (bune) înainte vă poate asigura cel mai bun preţ. Nici companiile low-cost nu sunt deloc ieftine şi nici pe departe nu mai merită să cumpăraţi biletele de la ele cu o săptămână înainte să plecaţi pentru ca, pentru acelaşi preţ, puteţi merge în condiţii mult mai bune cu o companie de linie. Cel mai bine plănuiţi din timp şi economisiţi banii poate şi pentru încă o călătorie!

Conform unui studiu realizat din punct de vedere al transportului cu avionul, termenul ideal de a cumpăra un bilet de avion este de 6 săptămâni. Aşadar, dacă aveţi de gând să vizitaţi o ţară în viitorul apropiat, cumpăraţi biletul de avion cu 6 săptămâni înainte de decolare.

4. Cum să găsiţi bilete de avion ieftine? Evitaţi să alegeţi zborurile de dimineaţă

Cele mai aglomerate şi mai căutate zboruri sunt cele programate dimineaţa. Atunci mulţi călători cu scop de afaceri îşi programează zborul pentru a putea ajunge la o eventuală întâlnire stabilită la prânz. Dacă nu vă grăbiţi, alegeţi să zburaţi cu rutele de seară. Sunt mai puţin costisitoare şi sunt mai libere.

5. Cum să găsiţi bilete de avion ieftine? Dicount pentru grup

Multe dintre aceste companii aeriene oferă discounturi dacă se zboară în grup mai mare şi se cumpără mai multe bilete în acelaşi timp. Şi cum vacanţele sunt mult mai frumoase alături de familie şi prieteni, este o ofertă foarte utilă.

6. Cum să găsiţi bilete de avion ieftine? Atenţie la toate costurile de zbor

Din păcate, unul dintre cele mai folosite trucuri pe care le folosesc companiile de zbor este faptul că nu arată cumpărătorului preţul final al biletului. După cum ştiţi, pe lângă un bilet aveţi de plătit diferite taxe de aeroport sau pentru bagaje care nu sunt deloc mici.

Multe dintre companiile de zbor au un preţ mic deoarece nu au inclus şi aceste taxe. Să aveţi grijă la aceste aspecte înainte să achiziţionaţi un bilet de avion.

7. Cum să găsiţi bilete de avion ieftine? Atenţie la costurile transportului până la sau din aeroport

În unele cazuri, costul unui zbor dintr-o ţară în alta poate semăna foarte mult la mai multe companii de zbor, însă contează mult şi localitatea de aterizare.

De exemplu, dacă vreţi să mergeţi la Paris, dar aeroportul este la vreo 70 de km de oraş, gândiţi-vă că va trebui să mai daţi vreo 20-30 de euro şi pe transportul până în oraş. Cost care se adaugă la suma totală a transportului.

Sunt multe companii care atrag cu un cost mic de zbor datorită faptului că aeroportul unde aterizează este la distanţă mai mare de un oraş important.

La fel se aplică şi când vreţi să plecaţi din ţară (Bucureşti, Cluj, Mureş, Constanţa, etc). Vedeţi care aeroport este mai aproape de dumneavoastră şi alegeţi să decolaţi de acolo.

Un alt sfat este legat de tipul aeroportului. Cu cât aeroportul este mai mare cu atât taxele adiacente sunt mai mari.

8. Cum să găsiţi bilete de avion ieftine? Zborurile cu escală sunt mai ieftine

În general zborul direct între oraşul dvs. şi destinaţia de vacanţă va fi cel mai scump. Nu evitaţi zborurile cu escală. Sigur, veţi ajunge la destinaţie un pic mai târziu, (poate chiar a doua zi), dar este posibil să nu regretaţi cele câteva ore petrecute în aeroport. Oricum sunteţi în vacanţă şi nu vă mai grăbeşte nimeni.

9. Cum să găsiţi bilete de avion ieftine? Card de călătorii

Pentru a găsi cele mai ieftine bilete de avion vă puteţi face un card de călătorii (un exemplu existent la noi este cel de la BCR pentru WizzAir) care vă oferă avantaje semnificative.

Fiţi cu ochii pe site-urile companiilor aeriene

Dacă aveţi deja în minte destinaţia în care vă doriţi să ajungeţi, interesaţi-vă care sunt companiile aeriene care zboară din oraşul dvs. sau dintr-un oraş apropiat spre locul respectiv. După ce aveţi lista, fiţi cu ochii pe site-urile lor pentru că nici nu ştiţi când apare vreo promoţie valabilă doar o zi sau, cine ştie, poate doar câteva ore. Ca să fiţi sigur că nu vă scapă nimic, înscrieţi-vă la newsletter-urile companiilor aeriene şi daţi-le câte un Like pe Facebook. Cele mai multe companii anunţă din timp reducerile pe email printr-un newsletter sau au oferte foarte bune doar pe canalele de socializare.

10. Cum să găsiţi bilete de avion ieftine? Motoarele de meta-search

Există o mulţime de site-uri unde se pot căuta bilete ieftine de avion. La unele se plătesc comisioane mari, la altele se afişează doar cursele de linie, iar altele îţi dau preţuri în funcţie de perioade stricte. Cel mai indicat este să căutaţi peste tot şi să aflaţi care este varianta potrivită. Şi nu uitaţi că de cele mai multe ori, preţurile sunt excelente direct pe site-ul companiilor aeriene.

Cele mai bune site-uri unde poţi căuta bilete ieftine de avion: kayak.com, airfarewatchdog.com, bookingbuddy.com, orbitz.com, insidetrip.com, mobissimo.com, skyscanner.ro, vola.ro, paravion.ro, tripsta.ro, fly.ro.

11. Cum să găsiţi bilete de avion ieftine? Agenţiile de turism

Nu ignoraţi agenţiile de turism când vine vorba de bilete de avion. Marile agenţii cumpără câte un număr considerabil de locuri într-o aeronavă sau chiar întregul avion, la preţuri foarte bune, şi îşi permit să ofere clienţilor săi oferte de neratat. Prin urmare, aveţi toate motivele să includeţi şi aceste companii în lista “de pândă”.

De cele mai multe ori, dacă ştiţi unde şi cum să căutaţi, veţi găsi biletele cele mai ieftine de avion către destinaţia preferată, tot ce aveţi de făcut este să încercaţi sfaturile de mai sus.

Călătorie plăcută!

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură