25 de dosare legate de OZN-uri eliberate de guvernul britanic

Imaginea unui OZN
Imaginea unui OZN (Internet photo)

O varietate de documente legate de OZN-uri, din perioada 1965 – 2008, au fost făcute publice de Arhivele Naţionale din Marea Britanie.

Există aproximativ 7.000 de pagini de informaţii în colecţia lansată recent, care include rapoarte de observare, desene, corespondenţă publică şi întrebări ale parlamentarilor.

Fostul expert în OZN-uri al Ministerului Apărării, Nick Pope, a descris fişierele ca un "sac amestecat", în cadrul unui interviu cu Independent News Television (ITN), referindu-se la identificări greşite ale publicului, precum şi la rapoarte ale piloţilor, ofiţerilor de poliţie şi personalului militar.

"De asemenea, există unele documente care explică modul în care noi, cei de la Ministerul Apărării responsabili cu acest subiect, am încercat să înţelegem aceste identificări greşite şi să producem un echilibru între public, mass-media şi comunitatea OZN", a declarat Pope pentru ITN.

"Acesta este un subiect care stârneşte pasiuni şi controverse imense", a adăugat el. "O mulţime de oameni cred că Ministerul Apărării ascunde informaţii cu privire la acest subiect şi că există o mare conspiraţie în legătură cu asta."

Unul dintre fişiere conţine o informare pregătită pentru Ministerul Apărării, în 1993. Un ofiţer anonim de informaţii a declarat că tehnologia extraterestră ar trebui utilizată, în cazul în care aceasta există.

"Dacă luăm de bune rapoartele, atunci există dispozitive care nu utilizează sisteme convenţionale de propulsie, care au o gamă variată de viteze şi sunt nedetectabile", a scris el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură