Imagini video surprind o posibilă întâlnire între forţe militare SUA şi un OZN (video)

Creşte numărul incidentelor în care sunt observate OZN-uri. Întâmplător?
Aparate F-18 pe pista portavionului George H.W. bush
Aparate F-18 pe pista portavionului George H.W. bush (Andrew Caballero-Reynolds/AFP/Getty Images)

Imagini video proaspăt publicate aparent descriu o întâlnire a flotei SUA cu un obiect misterios care zbura deasupra Oceanului Atlantic.

Clipul de 35 secunde aparent a fost filmat în 2015 de o cameră cu infraroşu instalată la bordul unui avion de vânătoare F/A-18 care se afla la o altitudine de 7.620 de metri.

“Ce este acel lucru!?” a exclamat un pilot după ce senzorii avionului au luat în vizor obiectul care se mişca cu o mare viteză. “Uite cum zboară!”

“Oh, tipule!” a susţinut operatorul sistemelor de arme.

Materialul video a fost publicat pe Internet de către compania privată de cercetare ştiinţifică To The Stars Academy of Arts & Science. Compania nu a precizat cum a obţinut materialul şi se presupune că acesta a devenit disponibil publicului printr-o cerere făcută la Departamentul american al Apărării pe baza Legii pentru libertatea informaţiilor.

În decembrie 2017, două videoclipuri similare au fost făcute publice, în condiţiile în care Pentagonul a recunoscut că a desfăşurat în perioada 2008-2012 un program în valoare de 22 milioane de dolari pentru investigarea OZN-urilor.

Cele două videoclipuri au prezentat o întâlnire care a avut loc în 2004 între avioane de luptă ale Marinei SUA şi un obiect zburător alb, cu o formă ovală, în largul coastei din San Diego. Unul dintre piloţii implicaţi în incident, comandantul pensionat David Fravor, a declarat pentru CNN că a văzut ceea ce părea să fie un “Tic-Tac lung de 12 metri” care se mişca şi îşi schimba direcţia rapid.

În octombrie 2017, avioane de vânătoare au fost trimise pentru a investiga un obiect bizar surprins de radar şi observat de piloţi, un obiect care zbura alături de un avion comercial în plină zi deasupra Oregon. Totuşi, avioanele de vânătoare nu au găsit nimic.

Christopher Mellon, fost oficial în domeniul apărării în administraţiile George W. Bush şi Bill Clinton şi consilier la To The Stars Academy of Arts & Science, a scris într-un articol de opinie publicat în Washington Post că aceste materiale video “par să ofere dovezi privind existenţa unor nave aeriene cu mult superioare decât orice deţine SUA sau aliaţii săi”.

“Oficiali ai Departamentului Apărării, care analizează informaţiile relevante, confirmă că peste 12 astfel de incidente au avut loc începând cu 2015 doar în largul Coastei Estice” a Statelor Unite, a scris el.

În octombrie 2017, Luis Elizondo, fost director al programului de informaţii al Pentagonului pentru investigarea OZN-urilor, a demisionat în semn de protest pentru ceea ce a descris a fi un caracter excesiv de secret ce învăluie programul, potrivit New York Times.

Mellon s-a întrebat, în articolul său, dacă SUA a fost depăşită tehnologic de Rusia sau China, sau dacă aceste materiale video făcute publice reprezintă “dovezi ale vreunei civilizaţii extraterestre”.

“Din păcate, nu avem nicio idee, din cauză că nici măcar nu căutăm răspunsuri”, a adăugat el.