23 de români din Fâşia Gaza au revenit în România

Epoch Times România
21.11.2012

23 de români din Fâşia Gaza au revenit miercuri dimineaţa în România, speriaţi de conflictul dintre israelieni şi palestinieni.

Cei 23 de români au aterizat la ora 6: 00, pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti.

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, a declarat luni că MAE a primit solicitări de sprijin consular de la românii din Fâşia Gaza.

”Există nişte solicitări de sprijin consular şi le dăm curs cât se poate de repede”, a spus, la RFI, ministrul, adăugând că, potrivit unei statistici, în Fâşia Gaza sunt aproximativ 120 de cetăţeni români, în principal femei şi copii rezultaţi din familii mixte, după cum şi în Israel sunt români, în special evrei originari din România care au cetăţenia română.

Peste 130 de palestinieni şi 5 israelieni şi-au pierdut viaţa în cele 8 zile de conflict între Israel şi Hamas.

Comunitatea internaţională depune eforturi pentru a pune capăt conflictului, în timp ce Israelul şi-a continuat, în noaptea de marţi spre miercuri, bombardamentele aeriene, iar militanţii Hamas au lansat atacuri sporadice cu rachete.

Secretarul de stat american, Hillary Clinton, a sosit marţi seară în Israel şi a purtat discuţii cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu. Şefa diplomaţiei americane urmează să se deplaseze în Cisiordania şi în Egipt.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor