Proiect din fonduri europene pentru domeniul HORECA

Epoch Times România
07.06.2011

INCDPM "Alexandru Darabont" derulează în calitate de beneficiar proiectul "Sănătatea şi securitatea în muncă, o premisă pentru competitivitate" cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, "Investeşte în oameni!", proiect strategic cu abordare bi-sectorială, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă având ca partener naţional Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea capacităţii managerilor şi antreprenorilor de implementare a organizării flexibile capabile să coreleze cerinţele de competitivitate ale companiilor cu reglementările din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă (SSM) în sectoarele hoteluri, restaurante şi catering (HORECA) şi construcţii.

"Pe termen lung, proiectul urmăreşte creşterea competitivităţii şi flexibilităţii întreprinderilor din sectoarele HORECA şi construcţii, a adaptablităţii la condiţiile de piaţă şi scăderea numărului de accidente de muncă, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi crearea unor locuri de muncă mai sigure în cele 2 sectoare", se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit unui studiu al Eurostat, în anul 2007 în UE lucrau în sectorul HORECA peste 9 milioane de persoane, sectorul producând venituri de circa 338 miliarde euro. În timp ce rata de creştere a angajării în economia UE în ultimii ani a fost de 0,6%, în sectorul HORECA rata de creştere a angajării a fost de 4%.

În sectorul HORECA lucrează 134.000 persoane (din care 75.000 sunt femei), 4.000 în sectorul de stat, iar 130.000 în sectorul privat. În acest sector de activitate, numărul accidentărilor în muncă a fost de 42, din care 4 accidente mortale, 38 cu incapacitate temporară de muncă şi o rată a accidentelor de muncă de 0.4%. Sectorul HORECA cuprinde un total de 9.952 unităţi din care 4.501 firme în domeniul de alimentaţie (restaurant/catering) şi 5.451 firme în domeniul cazare (hoteluri, pensiuni, moteluri, cabane).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor