20 iulie, o zi neagră în istoria Chinei şi a societăţii contemporane

Comemorarea practicanţilor Falun Gong, persecutaţi până la moarte de Partidul Comunist Chinez, în faţa Ambasadei chineze de la Chişinău
Comemorarea practicanţilor Falun Gong, persecutaţi până la moarte de Partidul Comunist Chinez, în faţa Ambasadei chineze de la Chişinău (Epoch Times)

Cu paisprezece ani în urmă, Partidul Comunist Chinez (PCC) a lansat o campanie la nivel naţional de eradicare a Falun Gong - o disciplină chinezească de qigong (set de exerciţii chinezeşti armonioase şi line) ce are la bază principiile universale Adevăr, Compasiune şi Toleranţă - care este practicată şi apreciată de sute de milioane de oameni din întreaga lume.

Falun Dafa a fost făcută publică în China în anul 1992 şi s-a răspândit repede în toată ţara şi apoi în întreaga lume. Din cauza imensei popularităţi şi a invidiei, la 20 iulie 1999, şcoala a fost interzisă în China de către autorităţi, iar promotorii acesteia sunt persecutaţi în cel mai brutal mod până în prezent.

Pentru discipolii Falun Gong, 20 iulie a devenit o zi de comemorare a celor ucişi, mutilaţi şi persecutaţi datorită demnităţii lor şi curajului de a-şi proteja dreptul la o gândire liberă. Ziua respectivă indică tuturor că situaţia drepturilor omului din China rămâne cumplită şi cu regret, tolerată în unele cazuri.

Şi totuşi pe parcursul a paisprezece ani, organizaţiile pentru drepturile omului au documentat atrocităţile săvârşite de PCC: defăimări, bătăi, violuri în detenţie, torturi şi uciderea a zeci de mii de bărbaţi şi femei nevinovate, a căror singură crimă a fost de a avea o credinţă care nu poate fi controlată de către regimul comunist.

Până în prezent, nenumărate familii au fost distruse, mii de copii au rămas orfani. Dovada că circa 40.000 de deţinuţi Falun Gong au fost ucişi, iar organele lor au fost extrase cu forţa pentru operaţii de transplant, a dat naştere la investigaţii internaţionale şi chiar şi la o suspendare de către unele ţări a intervenţiilor chirurgicale de transplant cu organe provenite din China. Raportorul Special al Organizaţiei Naţiunilor Unite privind tortura, Manfred Nowak, a constatat că practicanţii Falun Gong au reprezentat 66 la sută din victimele torturii aflate în custodia regimului chinez. El a declarat: "Cruzimea şi brutalitatea acestor acte de tortură sfidează descrierea."

Pentru discipolii Falun Gong, 20 iulie a devenit o zi de comemorare a celor ucişi, mutilaţi şi persecutaţi datorită demnităţii lor şi curajului de a-şi proteja dreptul la o gândire liberă. Ziua respectivă indică tuturor că situaţia drepturilor omului din China rămâne cumplită şi cu regret, tolerată în unele cazuri.

Pentru a comemora persoanele decedate în urma persecuţiei din China şi a contribui la încetarea persecuţiilor fără precedent, A.O. Falun Dafa din Republica Moldova pe parcursul a mai multor ani organizează diverse activităţi informative. La fel şi în acest an la 20 iulie, în Scuarul Europei, vor fi înscenate unele din cele 100 metode groaznice de tortură, care sunt aplicate până în prezent în China, faţă de practicanţii Falun Gong. Discipolii Falun Dafa decedaţi vor fi comemoraţi şi în faţa Ambasadei Chineze la Chişinău cu priveghi cu lumânări.

Cu această ocazie, sperăm că oamenii de pretutindeni nu se vor lăsa induşi în eroare de propaganda Partidului Comunist Chinez şi de investiţiile financiare dubioase oferite de China pentru a ajuta regimul totalitar să comită crimele teribile împotriva unor oameni nevinovaţi.
Să contribuim împreună, ca demnitarii şi oficialii chinezi, în frunte cu Jiang Zemin, care au contribuit activ la începerea persecuţiilor, să fie aduşi în faţa Justiţiei!