1000 de primari de pe ambele maluri ale Prutului aşteptaţi la Parlament

450 de localităţi din România şi din Republica Moldova se vor înfrăţi duminică la Parlament.
Marş unionist în Chişinău
Marş unionist în Chişinău (Epoch Times România)

Circa 1000 de primari de pe ambele maluri ale Prutului sunt aşteptaţi duminică, la Parlament, la un eveniment în cadrul căruia vor fi perfectate 450 de înfrăţiri între localităţile din România şi cele din Republica Moldova. Evenimentul este organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012.

”Înfrăţirile sunt oportunităţi de dezvoltare şi resurse de creştere economică, aspect conştientizat de cei 1000 de primari de pe ambele maluri ale Prutului care vor participa la Conferinţa Reprezentanţilor Comunităţilor Locale din România şi Republica Moldova. Autorităţile locale vor contribui prin activităţi coordonate la prosperitatea populaţiei din cele două state româneşti”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, potrivit comunicatului de presă remis Epoch Times.

Un studiu efectuat recent arată că între autorităţile locale din Republica Moldova şi cele din România au fost perfectate numai 187 de înfrăţiri până la începutul anului 2016.

Pe lângă primarii celor mai mari oraşe , cum ar fi Bucureştiul, Chişinăul sau Iaşiul, la eveniment şi-au anunţat prezenţa miniştri, deputaţi şi senatori, reprezentanţi ai mediului asociativ şi specialişti în domeniul economic şi al administraţiei publice locale.