Şeful CNA de la Chişinău reţinut pe Aeroportul Sheremetyevo din Moscova

Se afla într-o vizită de lucru la Moscova şi deţinea paşaport diplomatic însă i-a fost restricţionat accesul în Federaţia Rusă, acţiune care poate fi îndeplinită doar de FSB, fostul KGB rusesc. I s-a întâmplat directorului CNA, Viorel Chetraru.
Viorel Chetraru, şeful Centrului Naţional Anticorupţie de la Chişinău
Viorel Chetraru, şeful Centrului Naţional Anticorupţie de la Chişinău (timpul.md)

Şeful Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Viorel Chetraru a trecut marţi printr-un incident neplăcut în timp ce se afla pe Aeroportul Sheremetyevo din Moscova, fiindu-i restricţionat accesul în Federaţia Rusă. Deşi deţine paşaport diplomatic, acesta a fost interogat timp de patru ore.

Potrivit unor surse din cadrul Ambasadei Moldovei la Moscova, Chetraru ar mai fi fost reţinut pe aeroportul din Moscova în cadrul altor vizite de lucru în capitala Rusiei, acesta nefiind primul caz de acest fel, notează realitatea.md.

În urma informaţiilor apărute în presă, CNA a ţinut să precizeze că Viorel Chetraru întreprinde o vizită de lucru în Federaţia Rusă, la Moscova, unde participă la Grupul de lucru comun cu organele de drept ruse (Rossfinmonitoring), în cadrul căruia se discută investigaţiile comune privind spălările miliardelor ruseşti prin băncile din Republica Moldova.

Ceea ce s-a întâmplat pe teritoriul aeroportului din Moscova a fost catalogat de CNA drept „un incident care s-a rezolvat pe căi diplomatice”.

Notabil este faptul că directorul Centrului Naţional Anticorupţie de la Chişinău deţine paşaport diplomatic, fapt ce permite, conform deschide.md, doar Serviciului Federal de Securitate (FSB) să-l reţină.