100 de rinocerii din Africa de Sud au fost ucişi în ultimele 2 luni de braconieri

Rinoceri în Mkomazi, Tanzania.
Rinoceri în Mkomazi, Tanzania. (Mark Kolbe / Getty Images)
Alex Johnston
14.09.2012

În ultimele două luni, braconierii au ucis 100 de rinoceri din Africa de Sud, au declarat autorităţile.

"Cele mai recente statistici indică faptul că un total de 381 rinoceri au fost ucişi de braconieri de la începutul acestui an", a afirmat Departamentul Sud-African de Mediu într-o declaraţie. Numărul de persoane arestate pentru braconaj este de 199.

În acest an, Kruger Naţional Park a fost afectat cel mai tare, pierzând 236 de rinoceri, a relatat departamentul.

În afară de parc, "provinciile Limpopo, KwaZulu-Natal şi cele din nord-vest continuă să fie cele mai afectate de braconieri - 117 rinoceri fiind ucişi acolo" în acest an, se arată în declaraţie.

Africa de Sud găzduieşte aproximativ 80 la sută din populaţia de rinoceri a lumii, acolo existând circa 20.000 de indivizi.

Braconierii ucid animalele pentru coarnele lor, care sunt, de obicei, expediate la piaţa neagră asiatică. Unii cred că coarnele au proprietăţi medicinale, dar astfel de afirmaţii au fost respinse vehement de grupurile de conservare.

Cererea pentru coarnele de rinocer a crescut în ultimii cinci ani. Doar 13 rinoceri au fost ucişi de braconieri în 2007, dar numărul lor a crescut la 333 în 2010, potrivit AFP. Anul trecut, 448 de rinoceri au fost ucişi în Africa de Sud, iar numărul din acest an îl va depăşi pe cel de anul trecut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor