10 moduri prin care să-ţi îmbunătăţeşti relaţiile cu cei din jur (II)

. (pixabay.com)
Vlad Negrila
19.06.2015

În articolul anterior am vorbit despre 10 moduri prin care să-ţi îmbunătăţeşti relaţiile cu cei din jur, cum să ajungi să simţi ce înseamnă libertatea, să legi relaţii frumoase cu oameni de calitate şi cum să-i ţii alături pentru mult timp.

Astăzi închei acest articol cu următoarele 10 moduri prin care devii un om de calitate în relaţiile cu cei din jur, pe care oamenii îl apreciază în mod natural:

1. Ignoră un feedback care nu-i constructiv şi care te răneşte

Nimeni nu are dreptul să te judece şi să-ţi spună ce ar trebui să faci. S-ar putea să fi auzit de lucrurile prin care ai trecut însă sigur nu a simţit ceea ce ai simţit tu când ai trecut pe acolo. Am observat că, indiferent de ceea ce faci, mai mereu va fi cineva care gândeşte diferit. Aşa că nu-ţi rămâne decât să te concentrezi pe ceea ce ştii în inima ta că este corect. Ceea ce gândesc sau spun cei mai mulţi oameni despre tine nu este foarte important. Ceea ce-i important este modul în care te simţi în pielea ta.

2. Ascultă mai mult, vorbeşte mai puţin

Să asculţi mai mult şi să vorbeşti mai puţin poate fi cel mai bun lucru pe care ai putea să-l faci în anumite situaţii. Oamenii nu au nevoie de multe sfaturi, ci doar de cineva care să-i asculte şi ceva susţinere pozitivă. Ceea ce au nevoie să ştie despre situaţia prin care trec se află deja undeva înăuntrul lor. Doar că au nevoie de ceva timp să gândească, să respire şi să continue să exploreze direcţiile nondirective care, până la urmă, îi va ajuta să-şi găsească direcţia potrivită.

3. Spune ceea ce crezi şi crede în ceea ce spui

Dacă oamenii din viaţa ta au nevoie de ceva, oferă-le informaţiile de care au nevoie fără să te aştepţi ca ei să ştie deja ce ar trebui să facă. Fluiditatea comunicării este menţinută de schimbul de informaţii. Aminteşte-ţi că valoarea comunicării este dată de răspunsul primit. Dacă cel de lângă tine nu înţelege, înseamnă că trebuie ca tu să-ţi schimbi abordarea. Evită să încerci să citeşti minţile oamenilor sau să-i faci pe cei din jur să ghicească ceea ce gândeşti. Cele mai multe probleme care apar în familie, prietenii, afaceri sau relaţii, încep şi se bazează pe o comunicare defectuoasă.

4. Permite celor din jur să ia propriile decizii

Sunt unii oameni care cred că deţin adevărul universal şi-i judecă pe cei din jur în funcţie de trecutul lor. Evită să faci acest lucru pentru că fiecare om are propria sa călătorie unică prin care trece. Ceea ce poate fi foarte bun pentru o persoană s-ar putea să nu fie prea bun pentru alta. Ceea ce poate fi rău pentru cineva pentru ajuta pe altcineva să-şi schimbe viaţa într-un mod pozitiv. Aşa că permite celor din jur să facă propriile greşeli şi să ia propriile decizii.

5. Întotdeauna fii sincer

Atunci când vorbim de iubire şi prietenie adevărată, nu vorbim de doi oameni care nu pot să stea decât unul lângă altul. Aceste tipuri de relaţie se referă la doi oameni care sunt sinceri unul cu celălalt chiar şi atunci când sunt departe şi lucrurile nu merg foarte bine între ei. Când este vorba de relaţii, să rămâi dedicat persoanei de lângă tine nu este o opţiune, ci o prioritate! Sinceritatea este un lucru foarte important!

6. Oferă ceea ce vrei să primeşti

Nu te aştepta să primeşti ceea ce nu eşti dispus să oferi. Dacă vrei să primeşti iubire, oferă iubire. Dacă vrei să ai prieteni, atunci poartă-te prietenos. Dacă vrei să obţii bani, atunci oferă ceva de valoare. Procesul este atât de simplu şi chiar funcţionează, mai ales când laşi evenimentele să decurgă normal, fără să grăbeşti procesul natural.

7. Ţine-te de promisiunile pe care le faci

Dacă spui că vei face ceva, atunci ar fi bine să faci acel lucru! Dacă spui că vei fi undeva la o anumită oră, atunci aşa să fie! Dacă nu poţi, nu vrei şi ştii că nu o s-o faci, atunci evită să minţi şi să spui ceva diferit. Cel mai bine este să fii sincer cu oamenii. Evită să te joci cu minţile şi mai ales cu inimile oamenilor. Atunci când spui lucruri care sunt doar pe jumătate adevărate, atunci nu te poţi aştepta ca ceilalţi să aibă încredere în tine când adevărul iese la iveală. Când spui lucruri care sunt doar pe jumătate adevărate, este ca şi cum ai minţi.

Aminteşte-ţi mereu că iubirea şi prietenia nu provoacă durere. În schimb, atunci când cineva minte, înşeală şi se joacă cu minţile şi emoţiile oamenilor, asta creează durere. Niciodată să nu te joci cu sentimentele cuiva doar pentru că tu nu eşti stăpân pe emoţiile tale. Să fii deschis şi să-ţi ţii promisiunile este cea mai bună opţiune.

8. Lasă deoparte lupta din dorinţa de a avea dreptate

Nu-i nevoie ca altcineva să spună ceva greşit pentru ca tu să ai dreptate. Există mai multe modalităţi prin care poţi să ajungi acolo unde îţi doreşti şi de cele mai multe ori, nici nu contează cine are dreptate.

9. Menţine o legătură de calitate cu oamenii care sunt importanţi pentru tine

Doi oameni pot să locuiască în aceeaşi casă toată viaţa şi distanţa dintre ei să fie de mii de kilometri distanţă. Asta pentru că apropierea dintre noi oameni nu se măsoară ca o distanţă fizică, ci se măsoară în afecţiune. Probabil că ai văzut oameni care stau unul lângă altul însă poţi să observi o distanţă foarte mare între ei. Aşa că evită să ignori oamenii care sunt importanţi pentru tine pentru că indiferenţa doare mai tare decât un cuvânt urât.

Menţine o legătura cu aceşti oameni nu pentru că primeşti ceva de pe urma acestui lucru ci pentru că este o relaţie în care merită să-ţi investeşti timpul şi energia.

10. Tratează cu grijă şi atenţie relaţia cu tine însuţi

Unul din cele mai dureroase lucruri în viaţă este să pierzi contactul cu tine însuţi, cu ceea ce se întâmplă în interiorul tău, în timp ce te gândeşti foarte mult şi-ţi îndrepţi atenţia doar către ceea ce se întâmplă în jur.

Mai ţii minte ultima dată când cineva ţi-a spus că ţine la tine şi te apreciază exact aşa cum eşti, şi că pentru ei contează modul în care gândeşti şi felul în care te simţi? Când a fost ultima dată când cineva ţi-a spus că ai făcut o treabă bună sau te-a scos undeva în oraş, doar pentru că ştiau că te simţi bine în acel loc? Mai ţii minte ultima dată când acel “cineva” ai fost chiar TU

Acest articol împreună cu articolul anterior formează un peisaj complet prin care construieşti relaţii armonioase cu cei din jur cât şi cu tine însuţi. Aminteşte-ţi să aplici aceste lucruri oricând observi o situaţie potrivită.

Printre surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor