28 ianuarie, ora 11.00 - Raport anual EFOR: erorile politice din 2014; ce e de facut
CONFERINTA
Miercuri, 28 ianuarie, ora 11.00, Hotel Intercontinental, Bucuresti, sala Ronda
Raport anual EFOR: erorile politice din 2014; ce e de facut
- Schema guvernului de a oficializa migratia politica e neconstitutionala; Parlamentul nu-i mai poate salva pe alesii locali, dar poate trage de timp
- Lansam Harta completa a migratiei politice in Romania, produs online
- Alegerile din noiembrie au aratat ca sistemul electoral are nevoie de reforma; Codul Electoral nu mai poate astepta
- Cate miliarde de euro pierde Romania prin nefolosire la finalul lui 2015
- Reforma in sectorul energie treneaza
Invitat special
Catalin Drula, cetatean, activist - expert in proiecte de transport
Vorbitori (Expert Forum): Sorin Ionita (Presedinte, expert bugete si reforma administrativa), Laura Stefan (expert anticoruptie), Otilia Nutu (expert energie), Septimius Parvu (expert electoral)
Daca in vara lui 2012 s-a incercat manipularea rezultatului prin decimarea corpului electoral, la alegerile din 2014 tinta au fost cei aproximativ 16% din votanti aflati peste hotare, care au fost descurajati prin sicanare administrativa. Plus, am avut o alta inovatie in materie de agresiune la Constitutie: suspendarea temporara a legii prin ordonanta, pentru a facilita migratia politica a primarilor in ajun de campanie. Dupa invalidarea masurii a aparut un adevarat nod gordian care se cere desfacut cu sabia: migratorii isi vor pierde mandatele. Dar Parlamentul nu se grabeste sa rezolve problema si nici macar sa-i numere pe migratori: daca ati bagat de seama, nici unul din partide nu v-a oferit o evidenta clara a fenomenului; o face acum EFOR, lansand Harta Completa a Migratiei Politice, un produs on-line.
Parlamentul nu e prea dornic nici sa produca un Cod Electoral unitar sau sa deschida competitia politica, ingropand chestiunile in comisii. In tot acest timp prioritati reale ale guvernarii au trecut in planul doi. De exemplu, vom afla anul acesta cate miliarde de euro de la UE pierdem prin neutilizare in ciclul 2007-2013; si o vom lalai in continuare cu reforma sectorului energetic, profitand de ieftinirea combustibililor fosili pentru a ascunde ineficientele si inechitatile din sistem. Veniti alaturi de noi sa dezbatem toate acestea in detaliu.
Mai multe detalii despre eveniment: www.expertforum.ro/raport-2014