Prahova : Festivalul de film Green Planet Blues, la Sinaia

Epoch Times România
29.01.2010

Festivalul Internaţional de Film "Green Planet Blues", care se desfăşoară în perioada 28 - 31 ianuarie, s-a deschis joi, la Centrul Internaţional de Conferinţe Casino Sinaia.

Festivalul organizat de Asociaţia Aristoteles Workshop va include filme documentare despre protecţia mediului, premiate în străinătate, mese rotunde la care participă specialişti în probleme de mediu şi, în premieră în România, un cinematograf ecologic.

Cei interesaţi de ecologie şi pasionaţi de filmul documentar sunt invitaţi să vizioneze pelicule de la Festival du Film D'Environnement din Ile de France, Paris 2009, prezentate în premieră pentru România, la CosyMo's Solar Cinema, singurul cinematograf care nu prejudiciază în niciun fel mediul înconjurător şi care a fost adus din Olanda.

De asemenea, vor putea fi urmărite clipurile finaliste, ce au ca temă probleme de mediu, ale concursului Green Teen Spirit, adresat tinerilor între 12-18 ani.

La acest concurs vor exista trei premii de popularitate, atribuite în funcţie de numărul de voturi cumulate de fiecare, atât pe site-ul Cinemagia.ro, cât şi pe buletinele de vot disponibile la Sinaia.

Cele mai populare clipuri vor fi prezentate, în această vară, la cinematograful ecologic CosyMo's Solar Cinema, în cadrul unui turneu european.

Dintre cei cinci finalişti ai competiţiei, care vor veni la Sinaia, doi vor fi recompensaţi de partenerii evenimentului cu premii în valoare de 1.000 euro din partea firmei Avis, precum şi un stagiu de practică în cadrul redacţiilor trustului Realitatea Caţavencu.

De asemenea "Green Planet Blues" va găzdui expoziţia lui Alex MacLean, artist american care realizează fotografii din elicopter, un curs al arhitectului german Gernot Minke despre avantajele construcţiei cu materiale naturale şi prezentarea proiectul "Let's Do It, Romania" de către reprezentanţi ai asociaţiei Eco Assist. Acest proiect are ca scop colectarea, într-o singură zi, a deşeurilor din toată ţara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor