Campania avorturilor fortate continua in Guangxi, China

(Goh Chai Hin / AFP / Getty Images)

Peste 60 de infanti au fost ucisi intr-o masiva campanie de avorturi fortate in provincia chineza Guangxi in ultimele doua zile.

Oficialii Comisiei de Planificare a Populatiei si Familiei din orasul Baise, provincia Guangxi, au retinut cel putin 61 de femei si le-au transportat fortat la Spitalul Popular al districtului Youjiang din orasul Baise, unde femeile au fost injectate cu medicamente care le-au ucis copiii nenascuti.

Multe dintre femei par a fi crestine care au ramas insarcinate accidental si nu si-au intrerupt sarcina in mod voluntar din motive etice si religioase.

Regimul comunist chinez permite existenta unui singur copil pe cuplu.

Martorii oculari raporteaza ca la 17 aprilie, oficialii biroului de Planificare Familiala au ridicat cu forta 40 de femei insarcinate din casele lor si la 18 aprilie, cel putin alte 20 de femei au fost luate si duse fortat la Spitalul Popular din orasul Baise unde li s-a intrerupt sarcina.

Una dintre femei, dna He Caigan, se afla in luna a 9-a a sarcinii. Oficialii biroului de Planificare Familiala i-au injectat copilului ei nenascut o substanta chimica care l-a ucis in aproximativ 20 de minute.

Dna Wei Linrong, sotia pastorului James Liang, a primit 3 injectii, 2 pentru a-i ucide copilul si una pentru a forta copilul afara. Ea a livrat un baiat la ora 6 a.m. la 18 aprilie. Se afla in luna a 7-a a sarcinii.

De cand a inceput, campania de avorturi fortate a luat vietile a cel putin 61 de copii.

Dupa ce organizatia China Aid a raportat pentru prima data despre campania de avorturi fortate la 18 aprilie, ofiterii Biroului Securitatii Publice au inconjurat aripa spitalului unde sunt tinute mamele insarcinate ce urmeaza a fi injectate cu substante chimice pentru avortare.

China Aid a aflat de asemenea ca o crestina din orasul Laiyang, provincia Shandong va fi supusa unui avort fortat. Dna Hui Xu, 39 de ani, a ramas insarcinata accidental cu cel de-al doilea copil in urma cu 6 luni. Ea si sotul ei infrunta acum presiuni tot mai mari din partea biroului local de planificare a familiei pentru a avorta; daca nu va avorta in mod voluntar ei o vor forta sa o faca.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe