Meci epic în Australia: 16 mingi de meci în 31 de minute şi cel mai lung "tie break" din istorie [video]

Anna Blinkova a devenit principala protagonistă a celei de-a cincea zile de la Australian Open. Rusoaica a reuşit să o învingă pe Elena Rybakina. (screenshot video Youtube)
Mioara Stoica
19.01.2024

Un meci record ce va rămâne în istorie la Melbourne. Anna Blinkova a devenit principala protagonistă în a cincea zi a primului turneu de Gran Slam al anului, Australian Open: rusoaica a reuşit să o învingă pe Elena Rîbakina, finalista de la ediţia trecută şi numărul trei mondial, cu scorul de 6-4, 4-6 şi 7-6(20), în două ore şi 46 de minute. Un rever ratat de Rîbakina a pus capăt unui meci palpitant pentru ambele jucătoare.

Blinkova a ratat nouă mingi până să se califice în turul al treilea, faţă de şase ale adversarei.

Publicul a fost în extaz după acest thriller, care s-a încheiat şi cu un record. A devenit cel mai lung "tie break" din istoria unui Grand Slam.

Cele 42 de puncte le-au depăşit pe cele 38 înregistrate în partida dintre ucraineanca Lesia Tsurenko şi românca Ana Bogdan la Wimbledon, anul trecut. În "tie break"-ul setului decisiv a fost 20-18, la fel ca cel dintre Jo-Wilfried Tsonga şi Andy Roddick de la Australian Open 2017, dar acesta din urmă s-a jucat în formatul vechi, cel mai bun din şapte, cu două lovituri de departajare, relatează Mundo Deportivo.

Născută la Moscova, la fel ca Rîbakina, rusoaica de 25 de ani nu mai ajunsese niciodată în turul al treilea la Melbourne, din şase participări anterioare pe tabloul principal.

“Nu voi uita niciodată această zi”, a spus Blinkov, care şi-a egalat cel mai bun rezultat la un turneu de Grand Slam după ce a învins-o pe spaniola Cristina Bucsa în primul tur şi pe a treia favorită în turul doi.

"Am avut multe mingi de meci. Am încercat să fiu agresivă, chiar dacă îmi tremurau mânile şi picioarele. Am încercat din toate puterile să rămân calmă şi în cele din urmă am reuşit şi sunt foarte fericită. Mi-am spus că trebuie să fiu solidă. Am continuat să pasez mingi în partea cealaltă şi în cele din urmă a funcţionat", a declarat învingătoarea după două ore şi 46 de minute de luptă.

Blinkova, care a terminat meciul cu şase servicii directe, 28 de lovituri câştigătoare şi 48 de erori neforţate, o va înfrunta sâmbătă, în turul următor, pe italianca Jasmine Paolini.

Rîbakina, nr. 3 mondial şi ultima finalistă din Australia, care a pierdut în faţa Sabalenkăi, pe atunci nr. 5 mondial (4-6, 6-3, 6-4), va coborî pe locul 5 în clasamentul WTA, după ce a pierdut 1230 de puncte, fiind departe de performanţa din 2023.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor