Cerúndolo avansează la Australian Open, câştigând în setul cinci. Fabian Marozsan va fi următorul adversar

Francisco Cerúndolo a trecut de favoritul local Dane Sweeny cu 3-6, 6-3, 6-4, 2-6, 6-2 în primul tur la Melbourne.
Francisco Cerúndolo (screenshot via Youtube)
Mioara Stoica
14.01.2024

Francisco Cerundolo a înregistrat prima victorie din acest sezon, dar a trebuit să facă mult efort pentru a avansa în turul al doilea la Australian Open. Argentinianul a fost nevoit să joace primul set al cincilea din cadrul turneului ATP 2024 şi să treacă peste susţinerea zgomotoasă a publicului australian de la John Cain Arena pentru a-l învinge pe omul casei, Dane Sweeny, cu 3-6, 6-3, 6-4, 2-6, 6-2.

După trei ore şi 23 de minute, favoritul nr. 22 a sărbătorit ţipând ca şi cum ar fi câştigat un titlu. Nu a fost de mirare. Argentinianul a intrat în acest meci după ce pierduse primele două meciuri ale sezonului (la Hong Kong şi Auckland) în două seturi. O victorie era urgentă. Şi oricine credea că va fi uşor împotriva unui jucător venit din calificări şi aflat pe locul 257 în clasament, s-a înşelat total.

Australianul a câştigat primul set, încurajat de compatrioţii săi din tribune, şi a tras un semnal de alarmă. Jucătorul de 25 de ani din Buenos Aires a coborât volumul lăsând meciul la 1-1 la seturi şi a câştigat cel de-al treilea set în care a trebuit să revină de la 0-2. Totul părea să fi revenit la normal. Dar australianul de 22 de ani, care nu avea nimic de pierdut la primul său meci pe tabloul principal de Grand Slam, a forţat un set cinci în faţa unui Cerúndolo din nou nervos.

Mai mult, din cauza ostilităţii publicului australian, argentinianul a fost vizibil enervat de greşelile sale repetate: în acel moment al meciului, acumulase 56 de erori neforţate. "Sunt obişnuit cu astfel de mulţimi", a declarat ulterior jucătorul originar din Buenos Aires în interviul de pe teren. "Ştiam că va fi aşa, foarte zgomotoasă. Dar pentru asta joc tenis, pentru a fi în faţa unei mulţimi dificile ca aceasta".

"A fost o luptă grea. El a jucat foarte bine, iar eu nu am avut deloc încredere. A jucat agresiv şi a trebuit să muncesc mult. Dar mă bucur că am câştigat", a adăugat Cerúndolo, care a încheiat meciul cu lovitura câştigătoare nr. 57.

Următorul său adversar va fi ungurul Fabian Marozsan, locul 65, care vine după o victorie cu 6-1, 2-6, 6-2, 7-5 în faţa croatului Marin Cilic. Aceasta va fi prima întâlnire dintre cei doi, informează ATP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor