Alina Korneeva, un copil minune în lumea tenisului, a câştigat în primul tur la Australian Open, spre bucuria lui Rafa Nadal

Alina Korneeva merită o atenţie deosebită, iar traiectoria ei reflectă acest lucru. Pare a fi una dintre posibilele vedete într-un viitor nu foarte îndepărtat.
Alina Korneeva (screenshot via ITF)
Mioara Stoica
15.01.2024

Alina Korneeva nu este o necunoscută de lumea tenisului. La doar 15 ani a dominat în 2023 la juniori la turneele Australian Open şi Roland Garros, a încheiat sezonul ca nr. 1 mondial la catgoria sub 18 ani. A câştigat un ITF100 profesionist cu un dublu 6-0 în faţa adversarei sale în finală. La 16 ani, a făcut din nou o impresie bună la Melbourne, iar acum pe tabloul seniorilor.

Korneeva şi-a făcut debutul în circuitul WTA în octombrie anul trecut, calificându-se şi câştigând un meci pe tabloul principal la WTA Hong Kong.

La Melbourne, ea a trecut de calificări şi a debutat pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, fiind şi cea mai tânără participantă. De asemenea, a învins o rivală experimentată, spaniola Sara Sorribes, în vârstă de 27 de ani, numărul 33 mondial.

Sorribes a fost victima forţei Korneevei, a loviturilor câştigătoare, care treptat treptat a câştigat teren pe măsură ce căpăta calm şi încredere. Rusoaica s-a impus cu 4-6, 6-3, 6-2.

Pentru Rafa Nadal, bucuria este mare deoarece o jucătoare de tenis din Academia Rafa Nadal este protagonista principală. Korneeva a făcut presezonul la Manacor, îndrumată de tehnicieni ai centrului, cum ar fi căpitanul spaniol al Cupei BJK, Anabel Medina. La antipozi, ea are şi sprijinul academiei.

În Rusia o are ca antrenor principal pe Julia Bekeshchenko, a doua mamă pentru ea, fiind cea care i-a remarcat calităţile când avea şase ani şi a mers la o probă în clubul Spartak Moscova.

Korneeva a fost la şcoală cu a doua cea mai tânără jucătoare de tenis de la Australian Open, Mirra Andreeva, în vârstă de 16 ani, care este deja pe locul 47 în lume după ce a ajuns în turul al treilea la Roland Garros şi în optimi la Wimbledon. O apariţie în 2023 pe care Alina, care a învins-o totuşi pe compatrioata sa în finala turneului australian de juniori 2023, încearcă să o urmeze. O altă tânără de 16 ani foarte talentată este ceha Brenda Fruhvirtova, care a trecut în primul tur la Australian Open de jucătoarea noastră Ana Bogdan, cu scorul 2-6, 6-4, 6-3. Ele formează un trio interesant pentru viitor.

Alina Korneeva, senzaţie în circuitul de juniori şi în turneele profesioniste ITF încă de la 15 ani, în 2023 (Foto: ITF)
Alina Korneeva, senzaţie în circuitul de juniori şi în turneele profesioniste ITF încă de la 15 ani, în 2023 (Foto: ITF)

Idolul Alinei Korneeva este Rafa Nadal, iar referinţa este Serena Williams, care la 16 ani a câştigat deja un Grand Slam. Următorul test, brazilianca Beatriz Haddad Maia sau ceha Linda Fruhvirtova, relatează Mundo Deportivo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor