Viviane Reding condamnă 'miturile populiste' răspândite despre imigranţi în Marea Britanie

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Viviane Reding.
Vicepreşedintele Comisiei Europene, Viviane Reding. (FREDERICK FLORIN / AFP / Getty Images)

Vicepreşedintele Comisiei Europene Viviane Reding a condamnat 'miturile populiste' răspândite despre imigranţi în Marea Britanie, afirmând că nu este adevărat că ar exista o 'invazie a străinilor' care ar fura locuri de muncă şi ar profita de ajutoarele sociale, scrie vineri The Guardian.

Reding a afirmat, într-un webchat pe subiectul cetăţeniei europene, că miniştrii britanici par să alimenteze temerile privind imigranţii din Uniunea Europeană pentru a distrage atenţia alegătorilor de la adevăratele probleme cu care se confruntă Marea Britanie.

Potrivit acesteia, 'pur şi simplu nu este adevărat' că ar exista o 'invazie a străinilor' care fură locurile de muncă şi profită de ajutoarele de stat şi de sistemul sanitar din această ţară.

Comisarul pentru justiţie, care a făcut apel, anterior, la crearea unor 'State Unite ale Europei', susţine că majoritatea informaţiilor oferite publicului britanic despre Uniunea Europeană se bazează pe mituri şi i-a atenţionat pe liderii politici că adoptarea unor tactici populiste pentru obţinerea de voturi 'distruge viitorul' Marii Britanii, continuă publicaţia britanică.

'Revenind la subiectul pe care insistă guvernul britanic, probabil, pentru ca oamenii să nu discute despre adevăratele subiecte din Marea Britanie, este vorba despre această presupusă invazie a străinilor care ar veni în ţară să fure locurile de muncă şi banii de asigurări sociale şi sănătate', a afirmat Reding.

'Faptele şi cifrele, după cum ştim cu toţii, arată că acest lucru pur şi simplu nu este adevărat', a continuat vicepreşedintele CE, potrivit The Guardian, invocând date ale industriei britanice conform cărora PIB-ul ţării a 'crescut cu 3-4% datorită acestor lucrători europeni'.

Viviane Reding şi-a exprimat îngrijorarea şi frustrarea privind faptul că 'acţiunile şi discursurile populiste' ale liderilor politici pentru obţinerea de voturi 'distrug viitorul' britanicilor.

'De aceea, cer ajutor din partea tuturor forţelor rezonabile din Marea Britanie pentru a explica, în mod calm, care sunt cele mai bune şi cele mai rele scenarii, pentru a explica de asemenea ce reprezintă Europa, ce poate face şi ce nu poate face Europa, ce face şi ce nu face Europa, deoarece majoritatea lucrurilor care li se spun celor din Marea Britanie sunt mituri, nu au nimic de-a face cu realitatea', a mai afirmat vicepreşedintele executivului comunitar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe