Viktor Orban, portavocea Kremlinului: Occidentul e pe cale să trimită militari în Ucraina. Asta va trage Europa la fund

Premierul ungar, Viktor Orbán (Facebook - Viktor Orban)
Redacţia
21.04.2024

Premierul ungar Viktor Orban, susţinător pe termen lung al lui Vladimir Putin, continuă să fie portavocea Kremlinului, declarând că Occidentul e la un pas de a trimite trupe în Ucraina, iar acest demers poate trage Europa la fund, informează agenţia rusă de stat Tass.

"Astăzi, la Bruxelles există o majoritate pro-război. Starea de spirit în Europa este belicoasă. Logica războiului domină politica. Văd pregătiri de război din partea tuturor şi de pretutindeni. Secretarul general al NATO a declarat că vrea să înfiinţeze o misiune NATO în Ucraina. Liderii europeni sunt deja implicaţi în război, <...> ei văd acest război ca pe propriul lor război şi îl duc ca atare.

La început a fost vorba doar de trimiterea de căşti, apoi de sancţiuni, dar nu şi de energie, bineînţeles. Dar apoi s-a ajuns la trimiterea de arme: mai întâi, arme de foc, apoi tancuri, avioane, ajutor financiar de peste zeci de miliarde de euro, iar acum undeva în jur de 100 de miliarde de euro. Dar aceşti bani şi aceste arme nu îmbunătăţesc situaţia. De fapt, aceasta se înrăutăţeşte. Suntem la un pas ca Occidentul să trimită armata în Ucraina. Acest vârtej militar poate trage Europa la fund. Bruxelles-ul se joacă cu focul şi îl înfurie pe Dumnezeu", a declarat Orban.

Declaraţiile lui Viktor Orban vin în contextul în care preşedintele francez Emmanuel Macron nu a exclus în mod explicit posibilitatea de a trimite trupe terestre ale ţărilor occidentale în zona operaţiunii militare speciale.

Directorul Serviciului rus de informaţii externe, Serghei Narîşkin, a declarat la 19 martie că Franţa pregăteşte deja un contingent militar care să fie trimis în Ucraina.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor