Vameşii din Coreea de Sud i-au confiscat unui deputat PNL, venit în vizită oficială, toba şi salamul din bagaje


Deputatul PNL Ben Oni Ardelean
Deputatul PNL Ben Oni Ardelean (Screenshot Youtube)

Deputatul PNL Ben Oni Ardelean a fost implicat într-un incident pe aeroportul din Seul, capitala Coreei de Sud, unde a mers într-o vizită oficială alături de o delegaţie de miniştri şi parlamentari români. Vameşii i-au interzis accesul cu salam, tobă şi alte produse tradiţionale din carne de porc din cauza regulilor stricte sanitar-veterinare, potrivit G4Media.

"Nu a fost un incident de securitate, dar cei de acolo au considerat că produsele cu carne nu pot intra în Coreea de Sud, chiar dacă erau cu etichetă, aveam factură pentru ele", a afirmat Ben Oni Ardelean.

Liberalul a explicat că a vrut să ducă produsele pentru întâlnirea cu comunitatea de români din Coreea de Sud.

"Era în preajma Crăciunului şi urma întâlnirea cu comunitatea română, am luat în bagajul de cală câteva produse româneşti cu etichetă. Nu a fost nimic de casă, toate erau cumpărate din supermaket: brânză, caşcaval, salam. Cei de acolo au considerat că produsele cu carne nu pot intra în Coreea de Sud, chiar dacă erau produse etichetate. M-au lăsat să intru doar cu brânzeturi, fără produsele din carne", a relatat Ben Oni Ardelean.

Întrebat de către reporterul G4Media dacă nu a consultat regulile de acces cu alimente în Coreea de Sud înainte de călătorie, Ardelean a răspuns: "Fac politică externă de zeci de ani. Nu m-am interesat strict pentru Coreea de Sud. Am considerat un gest elegant pentru comunitatea de români. A fost o chestiune banală, nu a fost nevoie de intervenţie consulară".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne