Un sat-fantomă din SUA poartă numele de România

În nord-estul Statelor Unite, între dealurile întunecate din Pennsylvania, comitatul Meyersdale, există un sat-fantomă care poartă numele de România.
Un sat-fantomă din SUA poartă numele de România
Un sat-fantomă din SUA poartă numele de România (Digi 24)

Vechi de aproape 140 de ani, România nord-americană este în prezent o relicvă prinsă în maşina timpului, produs al unei profunde crize demografice, relatează Digi24.

În prezent, în sătuc mai trăiesc doar 20 de oameni. Peisajul rural abundă în case abandonate, înăuntrul cărora obiectele au rămas neclintite, exact ca în ziua în care locuinţele au fost părăsite, încremenite într-un „muzeu viu” al prafului, singurătăţii şi ferestrelor sparte.

Aşezarea, rezultat al unui proiect de exploatare minieră, a fost înfiinţată în secolul XIX de către un industriaş putred de bogat pe nume Philip Roman, potrivit AT1 România.

Satul nu duce lipsă nici de "mrejele" unei mitologii locale. La bursa zvonurilor istorice, poveştile despre sinucideri, incendii misterioase şi ritualuri vrăjitoreşti sunt adânc înrădăcinate în memoria colectivă a generaţiilor care au trăit sub acoperişurile acestui loc crepuscular.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură