Un român a plecat astăzi, pe jos, până la Bruxelles, pentru o cauză nobilă [video]

Alexandru Popescu, pe jos până la Bruxelles pentru a conştientiza opinia publică faţă de pericolele fracturării, 30 august 2014 (Epoch Times România)
Adrian Sturdza
30.08.2014
Se încarcă player-ul...

Sandu Popescu, un colecţionar din Prahova, a plecat azi dimineaţă la ora 9:30 pe jos prin Europa, pentru o cauză nobilă care ne priveşte pe toţi.

Scopul temerarei acţiuni este că de 1 decembrie să ajungă la Bruxelles în faţa Parlamentului European cu un mesaj împotriva fracturării hidraulice.

Sandu Popescu este cunoscut în cercurile activiştilor anti-fracturare din România şi nu numai, precum şi a celor împotriva exploatării prin cianurare a zăcămintelor de la Roşia Montana. Protestele sale poartă o amprentă uşor de recunoscut - sunt non-violente, bazate pe sacrificiu personal, de cursă lungă, menite să conştientizeze opinia publică; în cazul acesta - fiind vorba despre pericolele exploatării gazelor de şist.

Colecţionarul prahovean a mai apărut în atenţia mass media de Crăciun, în timpul uneia dintre cele mai geroase perioade a iernii 2013/2014, când a decis să înceapă o acţiune de grevă a foamei în faţa Teatrului Naţional din Bucureşti. Sandu Popescu a stat în frig 24 de ore pe zi, odihnindu-se noaptea pe jos într-un sac de dormit (Primăria Capitalei n-a binevoit să-i permită ridicarea unui cort) – toate acestea pentru a protesta împotriva exploatării Chevron precum şi a abuzurilor comise, faţă de ţăranii simpli din Pungeşti, de guvernul român, în decembrie. Activistul n-a încetat greva foamei decât după mai multe săptămâni în momentul în care monitorizarea din partea medicilor a arătat că sănătatea sa se înrăutăţea exponenţial.

Pregătit să doarmă pe jos sub o foaie de cort, precum şi să mănânce pe sponci în următoarele trei luni, Sandu a plecat la Bruxelles din Ploieşti, pe 30 august, chiar de ziua lui, declarându-se deschis să împartă drumul cu oricine este dispus să sprijine iniţiativa şi să-l ajute să împartă singurătatea miilor de kilometri.

Statusul călătoriei sale poate fi urmărit pe pagina de facebook a acţiunii - https://www.facebook.com/alexandrupopescusingurpedrum

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor