UEFA Nations League. Selecţionerul Mirel Rădoi, declaraţii înaintea partidei cu Irlanda de Nord

"Avem o revanşă de luat cu Irlanda de Nord pentru că în tur a fost un rezultat nedrept.. Sunt sigur că Irlanda de Nord va dori să arate că poate să bată România şi să aibă o atitudine pozitivă pentru următoarea campanie de calificare la Mondiale", - selecţionerul Mirel Rădoi.
Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi.
Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi. (Echipa naţională de fotbal a României/facebook)

Ultimul meci al primei reprezentative de fotbal a României în Liga Naţiunilor va avea loc, miercuri, de la ora 21:45, pe Stadionul Windsor Park din Belfast, împotriva echipei similare a Irlandei de Nord - o partidă importantă pentru tricolori, o victorie aici i-ar poziţiona pe jucătorii lui Mirel Rădoi într-o poziţie mai bună în clasamentul FIFA, care va determina urnele pentru tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru CM 2022.

"Din punctul meu de vedere şi al jucătorilor va fi un meci destul de echilibrat. Şi în tur, când am pierdut două puncte, Irlanda de Nord a reuşit să câştige unul chiar şi în 10 oameni. Noi va trebui să ne ridicăm la acelaşi nivel de determinare cu nord-irlandezii. După aceea, din punct de vedere tactic sunt sigur că va fi o bătălie apropiată între cei doi antrenori. Este o luptă între noi, până acum am reuşit să ne anihilăm, aşa cum arată şi rezultatele, sper că mâine seară, în al treilea meci, să fim noi victorioşi", a declarat selecţionerul Mirel Rădoi la conferinţa de presă organizată marţi seara la Belfast.

Naţionala României are mari şanse să câştige la masa verde partida cu Norvegia, anulat de UEFA după un caz de coronavirus în lotul selecţionatei nordice

"Din ce s-a discutat, cred că se va ajunge la câştigarea de către noi a partidei cu Norvegia. Nu depinde de noi, depinde de forurile competente. Este o decizie pe care o vom accepta aşa cum va fi. Însă dacă acele puncte nu ni se vor da şi vom pierde cu Irlanda de Nord atunci vom termina pe ultimul loc. Şi nu ne dorim să ajungem în această situaţie. Ar fi fost bine să ştim deznodământul (n.r. - partidei anulate dintre România şi Norvegia), dar pentru noi meciul de mâine seară va fi cât o finală".

"Ne gândim la importanţa meciului, la faptul că putem termina pe locul 2 în această grupă dacă Austria va învinge Norvegia în ultima partidă. După aceea normal că ne vom gândi şi la urna a doua. Ca de obicei noi nu suntem la mână noastră. Chiar dacă vom câştiga, dacă Rusia se impune în Serbia vorbim de prisos. Mai departe, sunt mai mulţi factori. E clar însă că am punctat acest lucru şi în şedinţa cu jucătorii", a mai adăugat fostul internaţional.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport