Twitter închide un cont după o postare care menţiona un caz de deces al unui adolescent după administrarea vaccinului COVID

După care revine, dar închide contul unui reporter care s-a bucurat că acţiunea a fost inversată
CEO-ul gigantului Twitter, Jack Dorsey
CEO-ul gigantului Twitter, Jack Dorsey (Drew Angerer/Getty Images)

Twitter a blocat contul publicaţiei National File, un site de ştiri cu tendinţe conservatoare, după ce acesta a postat o ştire despre o femeie care pretindea că nepotul ei de 13 ani a murit după ce a primit a doua doză de vaccin COVID-19 produsă de Pfizer.

Un purtător de cuvânt al Twitter a confirmat presei că a blocat contul publicaţiei timp de 12 ore „din greşeală”. Contul a fost restabilit de atunci, dar presa a declarat că gigantul reţelelor sociale „l-a suspendat” în schimb pe reporterul Jack Hadfield „pentru că a sărbătorit decizia Twitter de a inversa suspendarea” contului publicaţiei.

The Epoch Times a contactat Twitter pentru comentarii.

Potrivit National File, raportul care a declanşat acţiunea companiei Twitter include reclamaţiile unei femei, Tami Burages, care a spus că nepotul ei a murit după ce a făcut vaccinul.

„Familia noastră este devastată. M-am luptat să pun asta pe Twitter. Sunt pro-vaccin. Ne-am vaccinat nepotul de 14 ani de îndată ce vaccinul a fost disponibil. Ştiu că este 'în mare parte sigur'. Dar Jacob a murit”, a scris ea într-o postare acum ştearsă.

Ghidul site-ului web al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru vaccinuri prevede că majoritatea vaccinurilor COVID-19 nu trebuie administrate copiilor, deşi un grup consultativ a dat, în iunie, undă verde utilizării vaccinului Pfizer la copii cu vârstă de 12 ani şi peste.

„Copiii nu ar trebui să fie vaccinaţi pentru moment”, susţine pagina OMS privind vaccinurile COVID-19.

Un purtător de cuvânt al OMS a declarat marţi pentru The Epoch Times că „sunt necesare mai multe dovezi cu privire la administrarea diferitelor vaccinuri COVID-19 copiilor, pentru a putea face recomandări generale privind vaccinarea copiilor împotriva COVID-19”.

„Programele de vaccinare pentru copii sunt în curs de desfăşurare şi OMS îşi va actualiza recomandările atunci când dovezile sau situaţia epidemiologică justifică o schimbare a politicii”, a declarat purtătorul de cuvânt.

În mai, Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a declarat că vaccinul Pfizer pentru COVID-19 este sigur pentru copii începând cu vârsta de 12 ani, deşi într-o şedinţă a unui comitet consultativ al FDA, la jumătatea lunii iunie, experţii nu au fost de acord cu administrarea vaccinurilor COVID-19 la copii.

Unii membri ai comitetului, care au avut grijă să nu dea vaccinuri copiilor, s-au declarat îngrijoraţi de descoperirile cercetătorilor israelieni care au citat un număr crescut de cazuri de miocardită sau inflamaţie a inimii la bărbaţii cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani după ce au primit serul Pfizer.

„Cu siguranţă, avem nevoie de un vaccin pentru copii, acest lucru nu este subiectul discuţiei de astăzi, întrebarea este în ce moment vom avea suficiente date ... Există patru spitalizări la un milion de copii, care nu reprezintă o urgenţă şi este o rată foarte scăzută de spitalizare”, a spus Cody Meissner, profesor de pediatrie la Şcoala de Medicină a Universităţii Tufts.

În timp ce citează temeri cu privire la posibila legătură dintre vaccinurile ARNm, precum cele produse de Pfizer sau Moderna, şi miocardita la copii, Meissner a spus că FDA ar trebui să se oprească.

„Înainte de a începe vaccinarea a milioane de adolescenţi şi copii este foarte important să aflăm care sunt consecinţele”, a subliniat el în cadrul şedinţei panelului, adăugând: „Nu cred că putem justifica [o autorizaţie de utilizare de urgenţă], în special pentru copii”.

Cu câteva săptămâni în urmă, contul Twitter al fostului asistent de campanie al preşedintelui Bill Clinton - Naomi Wolf - a fost suspendat definitiv. Twitter şi-a explicat motivul pentru mass-media susţinând că Wolf ar fi transmis dezinformări despre vaccinurile COVID-19.

În ultimele luni, Twitter şi CEO-ul Jack Dorsey au fost criticaţi în mod semnificativ cu privire la politicile şi deciziile de a interzice utilizatorii proeminenţi, inclusiv în cazul fostului preşedinte Donald Trump.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe