Tulpina Omicron face valuri: Consiliul UE cere statelor membre să carantineze toate persoanele care vin din sudul Africii

Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen (Kenzo Tribouillard / AFP via Getty Images)

Consiliul UE a stabilit ca zborurile spre ţările sud-africane afectate de focarul cu noua mutaţie Omicron a virusului Wuhan să fie suspendate.

Preşedinţia slovenă a Consiliului a cerut să fie aplicate restricţii temporare asupra celor care vin din sudul Africii, inclusiv testarea şi carantinarea tuturor pasagerilor.

„Mecanismul integrat al UE pentru un răspuns politic la crize (IPCR) s-a întâlnit şi a stabilit că este necesar să fie activată frâna de urgenţă şi impunerea restricţiilor temporare asupra tuturor călătoriilor din sudul Africii”, a transmis preşedinţia slovenă a Consiliului UE.

Aceasta cere statelor membre să testeze şi să carantineze toţi pasagerii care vin din acele zone.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, vineri, că noua tulpină a virusului Wuhan, Omicron, provenită din sudul Africii, poate duce la forme şi mai îngrijorătoare ale virusului, care s-ar putea răspândi la nivel global în câteva luni. Şefa CE a încurajat cetăţenii europeni să se vaccineze şi să respecte măsurile sanitare pentru a încetini răspândirea.

„Cei care se întorc din aceste regiuni trebuie să fie supuşi unor reguli stricte de carantinare. Am discutat despre această situaţie astăzi cu oameni de ştiinţă şi producătorii de vaccinuri. Ei sprijină astfel de măsuri pentru a evita răspândirea internaţională a variantei, care este trecută pe lista tulpinilor de interes special", a mai menţionat Von der Leyen.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe