Traian Băsescu a încurcat celebrarea urcării pe tron a Reginei Elisabeta cu mariajul ei

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit la Cotroceni pe Prinţul Charles al Marii Britanii. (Mihut Savu / The Epoch Times)
Epoch Times România
11.06.2012

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, luni, la Cotroceni, pe Prinţul Charles, pe care l-a felicitat pentru jubileul mariajului dintre Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Philip.

”Alteţa Voastră, permiteţi-mi să vă spun bun venit la Bucureşti şi bun venit în România. Ţin să vă felicit pentru strălucitoarea ceremonie a împlinirii vârstei de diamant a mariajului dintre Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Philip”, i-a spus preşedintele Prinţului de Wales, adăugând că a fost ”o manifestare impresionantă”.

Între 2 şi 5 iunie, Marea Britanie a sărbătorit Jubileul de Diamant - 60 de ani de la urcarea pe tron a Reginei Elisabeta a II-a.

Traducătoarea a evitat greşeala preşedintelui, traducând cuvintele despre adevăratul motiv de sărbătoare.

Prinţul Charles i-a mulţumit pentru ”cuvintele frumoase şi pentru felicitări”.

Totodată, şeful statului i-a mulţumit oaspetelui său „ pentru superbul film despre Munţii Carpaţi cu care aţi promovat România extraordinar”.

O televiziune britanică a prezentat anul trecut un film despre Munţii Carpaţi, în care apărea şi Prinţul Charles, care vorbea elogios la adresa naturii sălbatice din România.

Traian Băsescu a mai evocat şi Olimpiada de la Londra, exprimându-şi speranţa ”ca echipele noastre să fie printre performerii acestei olimpiade”.

După întrevederea cu preşedintele, Prinţul Charles, însoţit de consilierii Cristian Diaconescu şi Iulian Chifu, a vizitat Biserica cu hramul Adormirii Maicii Domnului, din interiorul Palatului Cotroceni.

Prinţul Charles se întâlneşte la Palatul Victoria cu premierul Victor Ponta şi va participa apoi la o recepţie organizată de comunitatea britanică din România la Arenele BNR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor