"Toţi învăţăm din greşeli, nu?" - Predoiu, despre ideea de a fi coleg cu "premierul OUG 13"

Cristian Predoiu
Cristian Predoiu (Mihut Savu / Epoch Times)

Cătălin Predoiu, propunerea PNL pentru portofoliul Justiţiei, a argumentat că "toţi învăţăm din greşeli", atunci când a fost întrebat de reporterul Epoch Times România cum se simte la gândul că va fi coleg cu Sorin Grindeanu, cel care a scos sute de mii de oameni în stradă prin Ordonanţa 13.

"Toţi învăţăm din greşeli, nu? Vorbesc pentru mine acum. Chestiunea este în felul următor: există enorm de multe provocări şi-n ţară şi-n regiune. Eu cred că faptul că România are un guvern care se sprijină pe o majoritate solidă constituie nu numai un avantaj dar reprezintă şi o condiţie de a trece prin toate aceste greutăţi cu bine", a replicat Predoiu.

În ceea ce priveşte modul în care speră să refacă legile Justiţiei alături de PSD-ul care le-a făcut, în contextul în care nu au trecut mai mult de 3 ani de când liberalii se luptau în Parlament cu PSD pentru ca anumite modificări toxice să nu treacă, şi ce şanse dă acestor reparaţii aşteptate de cetăţeni în conjunctura acestei noi majorităţi, Cătălin Predoiu a declarat:

"La modul foarte concret, eu am fost aici în sală atunci când au fost acele discuţii în anii trecuţi şi ştiu exact cine a propus şi ce soluţii a propus în acele legi care nu au fost, hai să spunem, în acord cu independenţa jusitiţiei. Acele persoane nu mai sunt astăzi în Parlament".

Întrebat dacă, în opinia sa, PSD-ul şi-a schimbat linia, ministrul propus pentru Justiţie a încercat să evite un răspuns direct şi clar.

"Eu nu sunt analist politic să evaluez linia sau cercul PSD-ului, nu este problema mea, nu este atribuţiunea mea. M-aţi întrebat cum o să încerc să amendez aceste legi astfel încât să se garanteze independenţa magistratului, să fie eficientă justiţia ş.a.m.d. şi v-am spus la modul concret că acele persoane, care au mutilat legile, aşa cum aţi spus dvs., în anii 2017-2018, nu mai sunt astăzi în Parlament, deci cred că va fi o sarcină ceva mai uşoară", a argumentat liberalul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne