Tentativă de asasinare a consilierului şef al preşedintelui Ucrainei. 10 gloanţe au fost trase asupra maşinii

Urme de gloanţe asupra maşinii consilierului şef al lui Volodimir Zelenski
Urme de gloanţe asupra maşinii consilierului şef al lui Volodimir Zelenski (Info Ucraina)
A.P.
22.09.2021

Zece gloanţe au fost trase, miercuri, asupra maşinii în care se afla consilierul preşedintelui Ucrainei Volodimir Zelenski. Şoferul autoturismului a fost rănit în incident, potrivit Poliţiei.

Preşedintele Volodimir Zelenski se afla la New York, pentru a participa la lucrările Adunării Generale a ONU. "Sincer, nu ştiu cine este în spate. Or fi puteri interne, or fi puteri externe? (..) Reacţia noastră va fi puternică", a avertizat preşedintele Ucrainei.

"Cine este în spatele acestui incident, sincer, nu ştiu. Cine sunt puterile implicate? Ar putea fi puteri interne, poate externe. Să mă salute pe mine trăgând din pădure asupra maşinii prietenului meu este un semn de slăbiciune", a comentat preşedintele Zelenski, într-o declaraţie televizată, potrivit Reuters.

A fost deschisă o anchetă pentru crimă cu premeditare.

O televiziune locală a susţinut că scaunul şoferului prezenta nu mai puţin de 19 urme de gloanţe.

Consilierul preşedintelui ucrainean, Serhi Shefir, în vârstă de 57 de ani, nu a fost rănit. Acesta este considerat un apropiat al preşedintelui Zelenski, fiind şeful grupului de consilieri.

Shefir este un mai vechi colaborator al actualului preşedinte, de pe vremea când acesta juca într-un serial de comedie ce parodia viaţa politică din Ucraina.

De altfel, Shefir a produs şi a scris scenariul serialului "Slujitorul poporului", în care actorul Zelenski interpreta rolul unui profesor care ajunge preşedinte, rol ce avea să-i aducă şi succesul în viaţa politică reală.

Serialul a fost produs de compania "Kvartal 95", fondată de Shefir împreună cu fratele său, Boris, şi cu Volodimir Zelenski în 2003.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor