Tenis: Pentru Rafael Nadal sănătatea e mai importantă decât clasamentul ATP

Tenismanul spaniol, Rafael Nadal. (PATRICK KOVARIK / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
17.08.2012

Tenismanul Rafael Nadal, nr. 3 mondial, care a declarat forfait miercuri pentru US Open din cauza unor probleme la genunchiul stâng, a explicat vineri că starea sa fizică îl determină să facă o pauză, chiar şi cu riscul unei eventuale retrogradări în clasamentul ATP.

"La ora actuală nu sunt preocupat de faptul că voi cădea pe 4 sau voi rămâne pe 3 în clasamentul ATP. Cel mai important este ca eu să fiu bine din punct de vedere fizic", a declarat Rafa într-o conferinţă de presă.

"Voi reveni deci atunci când genunchiul meu va fi mai bine", a precizat el, adăugând: "Îmi pare rău că nu voi putea participa la US Open, deoarece este un turneu la care întotdeauna m-am simţit încurajat, însă nu vreau să risc nimic".

Miercuri, tenismanul spaniol îşi anunţa forfaitul pentru cel de-al 4-lea turneu de Mare Şlem, care debutează pe 27 august la Flushing Meadows. Accidentarea l-a obligat deja să renunţe la Jocurile Olimpice, unde fusese ales drept port-drapel al delegaţiei spaniole.

Joi, unchiul şi antrenorul său, Toni Nadal, explica la rândul său la un post iberic de radio că obiectivul nepotului său este să fie refăcut şi în formă pentru semifinala Cupei Davis, pe care Spania o va disputa împotriva Statelor Unite între 14 şi 16 septembrie la Gijon, în Asturia.

"Mai este o lună şi sperăm că el va fi bine, dacă nu tehnic, cel puţin fizic", a spus Toni Nadal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor