Tenis: Crivoi şi Mergea au confirmat prezenţa în lot la meciul de Cupa Davis cu Finlanda

Tenismanul român Victor Crivoi (JACQUES DEMARTHON/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
24.08.2012

Tenismenii Victor Crivoi şi Florin Mergea au confirmat vineri prezenţa lor în lotul României pentru meciul de Cupa Davis cu Finlanda, găzduit la Cluj-Napoca în perioada 14-16 septembrie.

"Sunt foarte bucuros că începe să se contureze echipa de Cupa Davis, deşi încă nu s-a încheiat perioada pusă la dispoziţia jucătorilor de a-şi da acceptul pentru participare. Chiar dacă, orientativ, data limită pentru confirmări a fost 26 august, ea nu este bătută în cuie, ţinând cont de faptul că programul jucătorilor este foarte încărcat, mai ales că sunt implicaţi în turnee importante. Îi aştept pe toţi cei cărora le-am trimis convocări şi sper să răspundă cât mai mulţi, pentru ca la ora meciului să avem la dispoziţie cea mai bună echipă", a declarat Ciprian Porumb, căpitanul nejucător al României, într-un comunicat remis AGERPRES.

România va întâlni Finlanda in Sala Sporturilor "Horia Demian" din Cluj-Napoca, primul tur al barajului pentru menţinerea în Grupa 1 a zonei Europa(Africa a Cupei Davis.

Victor Crivoi (30 de ani, 1,85 metri) ocupă momentan locul 404 în clasamentul ATP, cea mai bună clasare fiind locul 75 în august 2008.

Florin Mergea (27 de ani, 1,80 metri) a câştigat turneul de la Wimbledon la dublu juniori şi a jucat finala la Australian Open în 2002, alături de Horia Tecău. Un an mai târziu a repetat performanţa pe iarba londoneză, dar a câştigat şi turneul de simplu rezervat juniorilor, iar la Australian Open a jucat finala şi la simplu şi la dublu.

Florin Mergea ocupa locul 118 in clasamentul ATP de dublu, iar cea mai buna clasare a avut-o în 2008, când a ocupat locul 103.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor