Sute de persoane au rămas blocate în ţară după ce o companie italiană şi-a anulat zborurile

Negocierile grupului Alitalia care a încercat să preia Wind Jet s-au prăbuşit vineri. (Patrik Stollarz / AFP / Getty Images)
Jack Phillips
13.08.2012

O companie aeriană italiană şi-a suspendat toate zborurile şi a lăsat câteva sute de pasageri, inclusiv 200 de israelieni, blocaţi în ţară, după ce discuţiile de preluare de către alte companii au eşuat.

Israelienii, care erau în drum spre Tel Aviv, au fost forţaţi să-şi petreacă noaptea la aeroportul Fiumicino din Roma, după ce compania aeriană cu sediul în Sicilia, Wind Jet, s-a oprit oficial din operare duminică, a raportat agenţia de ştiri AGI din Italia.

Pasagerii vor fi redirecţionaţi prin intermediul altor transportatori, a raportat Euronews.

Israelienii erau în cea mai mare parte turişti, care şi-au petrecut săptămâna trecută în Italia, şi au spus că a fost destul de greu să găsească zboruri alternative înapoi spre casă.

"Am aşteptat. Trebuia să plecăm la 5.45, dar nu ne ofereau niciun răspuns", a fost citat un pasager, care a dorit să rămână anonim, de Euronews.

Există posibilitatea ca Wind Jet să-şi piardă licenţa de funcţionare, după ce un acord de preluare cu Alitalia, compania aeriană naţională a Italiei, a căzut vineri, a raportat BBC.

În următoarele câteva săptămâni este de aşteptat şi mai multă confuzie şi haos, pentru că aproximativ 300.000 de pasageri din Italia şi-au achiziţionat bilete la Wind Jet.

Alitalia a afirmat că "[nu] este în niciun fel responsabilă pentru situaţia haotică", atunci când discuţiile au eşuat, după ce Autoritatea italiană a Aviaţiei Civile a acuzat compania de provocarea acestor probleme, a raportat AGI.

Wind Jet are 500 de angajaţi şi toţi îşi vor pierde locurile de muncă.

Ministrul italian al Dezvoltării Economice a cerut Wind Jet şi Alitalia, care a urmărit luni de zile să preia compania aeriană aflată în dificultate, să reia marţi negocierile de preluare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor