Surpriză de proporţii pentru vameşii moldoveni. Cum a trecut Maia Sandu graniţa?

Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova
Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova (facebook.com/PAS)

Nu mică a fost surpriza vameşilor moldoveni de la punctul de frontieră Leuşeni (între România şi Moldova) când au văzut-o stând la rând în automobil, ca orice cetăţean obişnuit, pe însăşi preşedinta ţării lor, Maia Sandu. Întoarsă dintr-un weekend petrecut în România, Sandu a stat la coadă în vamă şi a refuzat să profite de statutul său de înalt demnitar pentru a trece frontiera înaintea celorlalţi oameni care aşteptau şi ei.

Potrivit unor surse citate de Realitatea.md, Maia Sandu a refuzat categoric să beneficieze de facilităţi. Chiar dacă angajaţii frontierei au insistat de câteva ori, aceasta şi-a continuat drumul aşteptându-şi rândul. Cazul a avut loc în acest weekend.

„Erau multe maşini în rând, iar în timp ce un colaborator al Poliţiei de Frontieră aduna actele oamenilor, a observat-o şi pe Maia Sandu. I-au propus să treacă cu maşina fără a sta în mulţime, însă aceasta a refuzat din start”, a declarat sursa.

Ulterior, de maşina în care se afla preşedinta statului s-au mai apropiat alţi doi angajaţi.

„Au mers şi alţi doi colegi şi i-au propus acelaşi lucru, să treacă pe un culoar separat, să nu stea în rând, iar în scurt timp vor fi gata şi actele. Însă au primit acelaşi răspuns”, a mai adăugat sursa.

Astfel, Maia Sandu şi-ar fi continuat drumul fără a se evidenţia din mulţime şi a face uz de privilegiile prezidenţiale.

Reamintim că preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu a fost recent în România, unde a urcat pe vârful Moldoveanu, din Munţii Făgăraş. Sandu a postat o fotografie cu ea în vârful muntelui pe contul său de Instagram, fotografia stârnind un val de comentarii apreciative.