Ştefănescu: Cred că Orban vrea dispariţia totală a PNL, cel mai sinistru şi mincinos partid dintotdeauna

Codrin Ştefănescu
Codrin Ştefănescu (Epoch Times România)

Fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu a reacţionat dur după ce prim-ministrul Ludovic Orban le-a cerut cetăţenilor să ignore decizia Curţii Constituţionale privind suspendarea carantinării şi izolării.

"Cred că Ludovic şi gaşca sa vor desfiinţarea PNL! Doar aşa explic eu declaraţiile lor inepte privind nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale. Care sunt obligatorii pentru partide, Parlament, instituţii de orice tip. Nu instigare, nu prostie, nu gafă idioată. Dispariţia totală a celui mai sinistru şi mincinos partid din totdeauna!", a declarat Codrin Ştefănescu.

Într-o postare anterioară, liderul PSD le-a transmis un mesaj şi românilor care au votat cu liberalii.

"PNL creşte în sondaje cum creşte Făt-Frumos din poveste! Spulberă tot, lumea-i adoră! Îşi numesc rubedeniile şi amantele în funcţii publice, cresc în sondaje! Ne ţin în case cu amenzi şi dosare penale, cresc în sondaje! Fură tot ce prind, cresc în sondaje! Îşi bat joc de pensionari şi de pensiile acestora, cresc în sondaje! Se împrumută Cîtzu pentru zece generaţii, cresc în sondaje! Calcă în picioare medicii şi profesorii, cresc în sondaje! Aruncă în şomaj un milion de oameni, cresc în sondaje! Hai, că meritaţi toate astea! Aţi zis că PSD-ul e rău şi i-aţi votat pe ăştia", a precizat Codrin Ştefănescu.

Reamintim că premierul Ludovic Orban le-a cerut cetăţenilor să ignore decizia Curţii Constituţionale privind suspendarea carantinării şi izolării, recomandarea fiind să ţină cont de regulile fireşti până ce Guvernul va adopta proiectul de lege care va reglementa lucrurile.

"Prima consecinţă a deciziei CCR este că pacienţii pot fi externaţi la cerere, nu pot fi opriţi în cazul în care doresc să fie trataţi. A doua consecinţă este că nu mai putem aplica măsura carantinării, izolării la domiciliu. De exemplu, dacă un pacient vrea să iasă din spital, nu mai poate fi oprit, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR şi nici nu intră în izolare la domiciliu. Deci CCR a decis ca o persoană infectată cu COVID-19 poate să circule liberă fără nicio măsură de restricţie, lipsind autorităţile de posibilitatea de a lua astfel de măsuri care sunt adoptate în toate statele europene. CCR nu e la prima decizie care zădărniceşte eforturile pentru a apăra sănătatea şi viaţa cetăţenilor", a transmis Orban, adăugând că între starea de urgenţă şi starea de alertă Curtea Constituţională a anulat toate amenzile şi a interzis autorităţilor statului să dea amenzi.

Premierul a precizat, în acest context, că Executivul lucrează la un proiect care va reglementa lucrurile, ce ar putea fi adoptat de Guvern săptămâna viitoare.

"Imediat ce am văzut decizia CCR, deja am structurat o lege. E o echipă comună a Ministerului Sănătăţii, Justiţiei şi Internelor, cu componentă de IGSU, care lucrează la un proiect de lege, care va intra cât mai repede cu putinţă. Convoc şedinţă de Guvern în momentul în care este gata proiectul, luni, cel târziu marţi, după părerea mea. Decizia CCR nu produce efecte până nu e publicată în Monitorul Oficial. Când va fi, va produce efecte. Recomandarea mea către cetăţeni este să respecte toate regulile. Cererea mea, recomandarea mea către toţi cetăţenii este să nu ţină cont de deciziile CCR, să acţioneze responsabil, aşa cum au acţionat până acum, [...] să ţină cont de regulile fireşti. [...] Managementul spitalului nu poate să împiedice o persoană internată cu COVID-19, care vrea să plece, iar noi nu putem lua măsura de izolare la domiciliu", a afirmat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne